Serleghalmozó somorjaiak

Somorja/Bős/Komárom |

<p>Az előző tíz felvonáshoz hasonlóan sorozatban tizenegyedik alkalommal is taroltak a vendéglátó somorjai Gladiátor birkózói rangos nemzetközi tornájukon, a Polgármester-kupán, amely másodízben került Fodor László Emlékversenyként a krónikába.</p>

A kötöttfogásban zajló viadalon Csehország, Horvátország, Magyarország, Szerbia és Szlovákia 22 klubjának 116 versenyzője a városi sportcsarnokban két szőnyegen csatázott az érmekért. „Sikerült újabb nívós erőpróbát szerveznünk, melyen a csehek és a szerbek válogatott versenyzőiket is csatába küldték. Ugyancsak jó képességű birkózókkal érkeztek a magyarok és a horvátok. A tények ismeretében nagy sikernek tartom, hogy az erős mezőnyben a mieink közül nyolcan elsőséget szereztek korosztályukban. Összesen tizennyolc éremmel gyarapítottuk gyűjteményünket, ennek köszönhetően utcahosszal nyertük a csapatversenyt. Gáláns vendéglátók vagyunk, de városunk elöljárójának kupáját nem adjuk ki a kezünkből”– nyilatkozta a külföldön is jegyzett megmérettetésükről Horváth Isván, a somorjaiak főedzője. A hazai győztesek közül hárman kerültek a figyelem fókuszába. „A kezdők mezőnyében Szeiler Mátyás vesztes állásból fordítva tussal verte szerb riválisát. Juniorjaink is remekeltek. Čech Dávid a 96 kilós súlycsoport döntőjében nagy küzdelemben tusgyőzelmet aratott a cseh válogatott Dominik Dobeš elleni összecsapáson. Ugyancsak nyugati szomszédaink címeres mezét viselő versenyző, Luboš Horníček ellen diadalmaskodott Ahmeti Juszuf. Ezt a három párharcot birkózóberkekben minden bizonnyal sokáig emlegetik majd”– ecsetelte védencei helytállását a szlovák juniorválogatottat is irányító somorjai tréner. Somorján a bősiek négy versenyzője került a dobogó legfelső fokára, közülük Rohály József nagy fölénnyel verte a szerbek bajnokát. „Mivel naponta gyakorolunk, a verseny hetében taktikát változtattunk. Csökkentettük az edzések intenzitását, ennek hatására a mieink élvezték a birkózást, sikerre éhesen csatáztak a szőnyegeken. Kiváló eredményeiknek köszönhetően a csapatversenyben is dobogóra kerültünk”– ecsetelte a bevált fogást Meton Krisztián, a bősi Russel birkózóklub elnök-főedzője. „Nagy Arnoldnak köszönhetően nekünk is jutott aranyérem, Hulman Nikolas pedig a döntőig jutott. A fiúkat kollégám, Csóka Krisztián vezette csatába. Edzőként jó példát mutatott, a felnőtteknél ezüstérmet produkált”– nyilatkozta Kúr Károly, a komáromi Spartacus birkózóklub elnöke. A dél-szlovákiai klubok képviselői közül még a marcelházai Megály Zoltán és Domin Barnabás, valamint a gútai Kürti fivérek, Márió és Krisztián került a dobogóra. (ái)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?