Sereghajtó a listavezető ellen

Dunaszerdahely |

<p>Ma este (19.30) a sereghajtó DAC a listavezető zsolnai együttest fogadja az élvonalbeli futballbajnokság 11. fordulójában. A csallóköziek a Slovan után az MŠK-t is szeretnék meglepni. Jó formában vannak a vendégek, akik a legutóbbi hat mérkőzésükből négyet megnyertek, kétszer pedig döntetleneztek.</p>

„A héten alaposan kielemeztük a senicai meccsen elkövetett hibákat, remélem, a szombati bajnokin nem követünk el hasonló bakikat. Rendkívül nehéz dolgunk lesz, hiszen a mezőny a jelenlegi legjobb formában lévő alakulatát látjuk vendégül – mondta lapunknak Németh Krisztián, a DAC vezetőedzője. – A zsolnaiak a rosszul sikerült elmúlt szezon után újra egységes csapatot alkotnak, futballistáik mozgékonyak és jól kombinálnak. Csak úgy van esélyünk, ha végig koncentráltan focizunk, a védelemben nem hibázunk, és kihasználjuk a ziccereket. Hasonló stílusban fogunk játszani, mint a Slovan ellen, szeretnénk újabb meglepetést okozni. Nagy motiváció számunkra, hogy sikeres eredmény esetén elkerülhetünk az utolsó helyről. Hazai pályán nyerni akarunk, de már akkor is elégedett leszek, ha védenceim kihozzák magukból a maximumot. Hogy ez mire lesz elég, az majd elválik…”

Németh Zsolt lábfej-, Dzon Delarge pedig izomsérüléssel bajlódik, rajtjukról röviddel a mérkőzés előtt dönt a csapat orvosa.

A DAC várható összeállítása: Kováč–Obert, Struhár, Marcin, Laštovka–Boya, Hílek–Kabele, Coric, Matúš (Németh Zsolt)– Delarge (Harsányi).

A rutinos Marián Tomčák nem találja helyét a Németh Krisztián által alkalmazott 4-2-3-1-es taktikai hadrendben, ezért a 31 éves futballista ma is a cserepadon kezdi a mérkőzést.

A zsolnaiak remélik, hogy a pályán is megmutatkozik a két csapat közötti 13 pontos különbség. Viktor Pečovský meggyógyult, így valószínűleg pályára lép. A hét közben az MŠK meglepetésre a Szlovák Kupában csak tizenegyespárbajban győzte le a III. ligás poprádi csapatot, Martin Krnáč kapus két büntetőt hárított. „Minden sikeres védés növeli az önbizalmat. Szeretném, ha idei harmadik bajnoki meccsem is győzelemmel végződne. De nem szabad lebecsülnünk a sereghajtót, mert ez megbosszulhatja magát. Nem gondolunk a pontvesztésre, mert az élen akarunk maradni” – olvasható a 26 esztendős Martin Krnáč nyilatkozata a zsolnaiak honlapján. Az idegenbeli mérkőzések táblázatát is vezeti a Nosický-legénység: háromszor nyert, egyszer döntetlenezett.

A DAC három évvel ezelőtti élvonalbeli visszatérése óta háromszor találkoztak az együttesek Dunaszerdahelyen, 2008 októberében Kweuke és Regedei találtaval 2:0-ra győztek a sárga-kékek, 2009 májusában gól nélkül végződött a meccs, idén márciusban pedig 2:2-es (g.: Tomčák 2, ill. Lietava, Hílek – öngól) döntetlen született. Tehát a csallóköziek odahaza még veretlenek a zsolnaiak ellen. Érvényes lesz ez a mai meccs után is?Ma este (19.30) a sereghajtó DAC a listavezető zsolnai együttest fogadja az élvonalbeli futballbajnokság 11. fordulójában. A csallóköziek a Slovan után az MŠK-t is szeretnék meglepni. Jó formában vannak a vendégek, akik a legutóbbi hat mérkőzésükből négyet megnyertek, kétszer pedig döntetleneztek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?