Semlegesíteni akarják Nikolicsot

<p>A trencséni futballcsapat ma este (20.30) a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első meccsén a varsói Legiát fogadja ideiglenes kupaotthonában, Zsolnán.&nbsp;</p>

Az Eb-t megjárt magyar Nikolics Nemanja számít a vendégek leggólveszélyesebb játékosának. „Az a célunk, hogy minél tovább versenyben maradjunk a kupaporondon. Ügyes és gyors játékosaink vannak, akikkel meglephetjük a Legiát. De nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a leggazdagabb és a legsikeresebb lengyel csapat az ellenfelünk, amely több válogatottal rendelkezik – mondta Martin Ševela, a trencséniek vezetőedzője a klub honlapjának. – Amióta az albán Besnik Hasi a trénerük, támadóbb felfogásban futballoznak. Hasonló a stílusuk, mint a miénk, ám erősebb kerettel rendelkeznek. A varsói együttes a párharc favoritja, ez még az előnyünkre is válhat.” A szlovák bajnok az Olimpija Ljubljana eléggé nyögvenyelős kiverésével (4:3, 2:3) jutott el a kvalifikáció harmadik köréig, pedig idegenben fél óra után 4:0-ra, Zsolnán pedig húsz percet követően 2:0-ra vezetett. Aztán jöttek a védelmi megingások… Ševela bízik benne, hogy semlegesíteni tudják Nikolics Nemanját, és kapott gól nélkül hozzák le a meccset. A trencséni szakvezető nem számíthat a térdműtét előtt álló Lukáš Skovajsára, akit várhatóan a 18 éves nigériai Christopher Udeh vagy az angol James Lawrence pótol a védelem tengelyében. Kingsley Madu is hiányozni fog, a nigériai balhátvéd már a válogatottal készül a riói olimpiára. Matúš Bero már aláírt a török Trabzonsporhoz, ám a klubok megegyezése alapján a tehetséges középpályás a BL-selejtezők során még a trencséniek rendelkezésére állhat. Elképzelhető, hogy a prágai Slaviától visszatért Aldo Baéz is pályára lép. A Legia a selejtező második fordulójában a bosnyák Zrinjski Mostart búcsúztatta (1:1, 2:0), Nemanja Nikolics lőtte a varsóiak mindhárom gólját. Az első meccsen még játszott az azóta a Hertha Berlinhez szerződött Ondrej Duda is. Nikolics mellett elsősorban két lengyel válogatott, Tomasz Jodlowiec és Michal Pazdan tartozik a kulcsemberek közé. Nem sikerült fényesre a szombati bajnoki főpróba, a varsóiak odahaza 0:0-t játszottak a Slask Wroclaw-val, és a szurkolók a meccs után kifütyülték kedvenceiket. „A füttykoncert csak újabb motivációt jelent a számunkra a kupameccs előtt. A trencséniek ellen mindent megteszünk a sikerért” – olvasható Jakub Kosecki nyilatkozata a Legia weboldalán. Több szakember szerint Nikolics formájától függ a lengyel gárda, ezt a nézetet Tomasz Sokolowski, a varsói gárda egykori ikonja is osztja: „Ondrej Duda távozása egy dolog, azzal számolni lehetett. A Legia most Nikolics Nemanjától függ, pontosabban az ő góljaitól, de a magyar támadó az Európa-bajnokságról visszatérve még nem kapta el a fonalat. Hamarosan ismét felveszi a ritmust, de ehhez idő kell.” A mérkőzést a fehérorosz Alekszej Kulbakov vezeti, és a Dajto élőben közvetíti.A párharc győztese már a Bajnokok Ligája harminckettes mezőnyébe való jutásért küzdhet, de ha ott alul is marad, az Európa Liga csoportkörében vigasztalódhat. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?