Segített az edzőcsere

A labdarúgó Arany Ászok Liga 8. fordulójában megszerezte első győzelmét a Diósgyőr a Békéscsaba ellen, a Debrecen biztosan verte a Vasast, a bajnok FTC pedig a Sopront, a Zalaegerszeg kiütötte a Kaposvárt, míg az MTK Kispestről, a Fehérvár Győrből, a Nyíregyháza pedig Pécsről hozta el az egyik pontot.

Juhász Roland (jobbról) sérüléséig a mezőny legjobbja voltnb1.hu-felvételGálhidi György először, Vágó Attila pedig lehet, hogy utoljára... A diósgyőriek kispadján szombaton mutatkozott be Gálhidi György, aki Kiprich Józsefet váltotta, csabai oldalon pedig egy esetleges vereség megpecsételhette Vágó Attila szakmai igazgató sorsát. Nos, de ne szaladjunk ennyire előre, maradjunk a mérkőzés elejénél. A kezdés előtt Ebedli Ferenc, a Diósgyőr klubigazgatója kölcsönkérte a mikrofont a stadion hangosbemondójától. A hazai klub elöljárója tájékoztatta a diósgyőri szurkolókat, hogy a liga fegyelmi bizottsága a múlt heti botrány miatt hárommillió forintra büntette a borsodi egyesületet. Ezt követően arra kérte a drukkereket, hogy a jövőben ne készítsenek obszcén feliratú transzparenseket – ilyenből is volt bőven egy hete –, hanem buzdítsák a csapatukat a megszokott kreatív módon (ezzel nem is volt probléma, hiszen az elején piros–fehér füstfelhő lepte el a hazai szektort). Magyarországi mérkő-zésen amúgy ritkán látni annyi biztonsági őrt, mint amennyi szombaton volt Miskolcon...

A nagy biztonsági intézkedés közepette a diósgyőriek kezdtek jobban, úgy tűnt, Gálhidi Györgynek sikerült feltüzelni új játékosait, akiknek volt mit törleszteniük a szurkolóknak. Nagy játékra azért ne gondoljunk, az első félidő közepére az esetlegesség vette át az irányítást. Az hagyján, hogy épkézláb támadás nem futott a pályán, de az is gondot okozott a futballistáknak, hogy legalább kétszer a csapattársukhoz passzoljanak. Aktívabbak voltak a hazaiak, érett a vezetésük, ám az első félidőben nem sikerült gólra váltani az enyhe mezőnyfölényt – így a hazaiak is tudták, hogy a szünet után több kell két kínálkozó lehetőségnél.

Ahogy elkezdődött a második félidő, érezhető volt, hogy ezt a mérkőzést az a csapat nyeri meg, amelyik talál legalább egy gólt. Azt látni lehetett, hogy nagy csodát egyik gárda sem tud tenni a pályán és az is megfigyelhető volt, hogy a diósgyőriek keresik egy fokkal jobban azt a bizonyos gólt. Aztán a 63. percben Tisza Tibor meg is találta az említett keresett találatot, vezetéshez juttatva ezzel a hazaiakat. Ezek után roppant egyszerűvé vált a képlet, mert a diósgyőriek foggal-körömmel őrizték a vezetést. Ezek után azt láthattuk, hogy a Békéscsaba teljesen beszorítja a Diósgyőrt, ám a görcsös akarásnak sem lett jó vége. Csupán Dusan Vasziljevics volt veszélyes a kapura, ő is csak szabadrúgásból, igaz, akkor nagy erővel találta el a felső lécet.

A Diósgyőr megszerezte első pontjait az élvonalban, és ez azért adhat némi reményt a folytatásra. Miskolcon tehát segített az edzőváltás, most azt várhatjuk, hogy mit hoz a jövő Békéscsabán, vagyis leegyszerűsítve: meddig marad az együttes szakmai igazgatója Vágó Attila?

MESTERMÉRLEG

GÁLHIDI GYÖRGY (Diósgyőr): „Rendkívül jó iramú, helyenként színvonalas meccset produkáltunk. Kiprich Józsefnek ajánlom a győzelmet, melyhez hozzájárult a motiváltságbeli plusz is. Több nagy helyzetünk volt, egyet kihasználtunk, remélem, hogy elindultunk felfelé.”

VÁGÓ ATILA (Békéscsaba):„Tudtam, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Ki-ki meccset játszottunk, nem álltunk be védekezni, mindent megtettünk a pontszerzésért. A gólt sajnálom, megérdemeltük volna az egy pontot.” (ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?