Schumi ütközött, Trulli nyert

Monte-Carlo. Szenzációs versenyt hozott a 2004-es Forma–1-es világbajnokság hatodik futama, a Monacói Nagydíj. Az élete első pole pozícióját szombaton begyűjtő Jarno Trulli megünnepelhette pályafutása első futamgyőzelmét is, másodikként Jenson Buttont, harmadikként Rubens Barrichellót intette le a kockás zászló.

Monte-Carlo. Szenzációs versenyt hozott a 2004-es Forma–1-es világbajnokság hatodik futama, a Monacói Nagydíj. Az élete első pole pozícióját szombaton begyűjtő Jarno Trulli megünnepelhette pályafutása első futamgyőzelmét is, másodikként Jenson Buttont, harmadikként Rubens Barrichellót intette le a kockás zászló. A zsinórban hatodik diadalára hajtó Michael Schumacher úgy esett ki, hogy Alonso balesete miatt pályán volt a safety car, a német a végül negyedikként befutott Montoyának (is) köszönhette búcsúját. A sok kieső miatt Baumgartner Zsolt majdnem pontot szerzett, a Minardi magyar versenyzője (hat kör hátránnyal) a kilencedik helyet szerezte meg.

Michael Schumacher nem írt történelmet: a hatszoros világbajnoknak nem sikerült megdöntenie saját és Nigel Mansell csúcsát, azaz az idei öt diadal után nem tudott hatodszor is győzni. Pedig a 45. kört még az élen kezdte, nem sokkal később azonban már a kiesettek között találta magát. Egyelőre nem tudni, pontosan mi történt, ki hibázott, annyi azonban biztos: Alonso furcsa balesete miatt a safety car éppen utolsó körét töltötte a pályán, amikor az alagútban Schumacher hirtelen a fékre lépett. A mögötte haladó Montoya késve reagált, nekikoccant a Ferrarinak, amely emiatt a falnak vágódott. A világbajnok még elkocogott a boxig, autójából kiszállva falhoz vágta sisakját, majd dühösen elrohant.

Összesen kilencen fejezték be a nagydíjat, azaz volt kieső bőven. Baumgartner Zsolt tisztességgel helytállt, a Minardi magyarja teljesítette a flúgos futamot: hat kör hátránnyal kilencedikként futott be, azaz egy kis szerencsével pontot is szerezhetett volna.

„Annyira elfáradtam, hogy még örülni sincs erőm. Borzasztó sokat kivett belőlem a verseny, és alig tudtam kiszállni az autóból. Amikor célba értem, ott lógtak a szerelők a palánkon, mindenki ölelgetett. Jó volt látni, hogy milyen sokat jelentett ennek a kiscsapatnak ez az apró siker” – mondta Baumgartner Zsolt.VÉGEREDMÉNY: 1. Trulli (olasz, Renault) 1:45:46.601; 2. Button (angol, BAR-Honda) + 0,497; 3. Barrichello (brazil, Ferrari)+ 1:15.766; 4. Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) +1 kör; 5. Massa (brazil, Sauber-Petronas) + 1 kör h. 6. da Matta (brazil, Toyota) +1 kör, ... 9. Baumgartner (Minardi-Cosworth) + 6 kör.

A vb állása: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 50 pont; 2. Barrichello 38, 3. Button 32; 4. Trulli 31; 5. Montoya 23; 6. Alonso (spanyol, Renault) 21. Csapatban: 1. Ferrari 88 pont; 2. Renault 52, 3. BAR-Honda 40. (mti, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?