Schoch nagy bravúrja

Park City. A hódeszka párhuzamos, kiesés rendszerű óriásműlesiklását (először szerepelt az olimpián) a svájci Philipp Schoch és a francia Isabelle Blanc nyerte. Jana Šeďová végeredményben a 14. helyet szerezte meg, mivel a kiesettek között a 6. legjobb ideje volt, 42,92 másodperc.

Park City. A hódeszka párhuzamos, kiesés rendszerű óriásműlesiklását (először szerepelt az olimpián) a svájci Philipp Schoch és a francia Isabelle Blanc nyerte. Jana Šeďová végeredményben a 14. helyet szerezte meg, mivel a kiesettek között a 6. legjobb ideje volt, 42,92 másodperc. A tizenhatos döntőben a szlovák lány a későbbi bronzérmes olasz Tretteltől szenvedett vereséget.

Philipp Schoch győzelme óriási meglepetésnek számít, mivel a 21 éves fiatalember eddig sem világbajnokságon, sem Világ Kupán nem állt a dobogón, s a selejtezőkből a legkevésbé esélyesként jutott tovább. A 26 éves Blanc viszont százszázalékosan feledtette a naganói csalódását, a 98-as olimpián szuverénül vezetett, de az utolsó kapunál hibázott.

A 28 éves Jana Šeďová a selejtezőben a 14. helyet érte el, így a naganói 4. helyezett ellen kellett megküzdenie. Reményei azonban már néhány méter után elszálltak, mert amikor elhagyta a harmadik kaput, a vállával hibát vétett, elvesztette egyensúlyát, s pályán kívülre került. Ezért büntetést kapott, méghozzá a leggyorsabb versenyzőnő idejéből 5 százalékot hozzáírtak teljesítményéhez. A második futam során szintén nehezen találta helyét a pályán, nagyon igyekezett, a hajrában néhány centiméterrel ellenfele előtt volt, de végül nem sikerült elkerülnie a kiesést.

„Nem csinálok tragédiát a viszonylagos sikertelenségemből. Fantasztikus légkörben zajlott a verseny, ilyesmit még nem éltem át. Húszezer néző, nagyszerű légkör, Naganóval össze sem lehet hasonlítani” – mondta az egykori világbajnoki ezüstérmes sportolónő. Teljesítményét a következőképpen értékelte: „Az első futamban hibát követtem el, a másodikban igyekeztem ezt jóvá tenni, de nem sikerült. „Kár az első futamért, ott lehettem volna a nyolc között. Négy év múlva nélkülem zajlik majd az olimpia, de lehet, hogy más sportágban még hallanak rólam.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?