Saláta Kornél Tomszkban folytatja

Rosztov/Tomszk |

<p>Saláta Kornél a hétvégén klubot váltott, a 28 esztendős válogatott védő az FK Rosztov futballcsapatától egyéves kölcsönjátékra az orosz élvonal újoncához, a Tom Tomszkhoz került.&nbsp;</p>

A garamkövesdi származású hátvéd ezért nem is játszott a két csapat szombati, rosztovi bajnokiján, amely 3:0-s hazai győzelemmel zárult. „A hét elején az orosz internetes portálok arról írtak, hogy Tomszkban folytatom. Nem is szenteltem különösebb figyelmet az ilyen híreszteléseknek, hiszen a Rosztov mindkét bajnoki mérkőzését végigjátszottam (Groznij 2:1, FK Krasznodar 2:2 – a szerk. megj.). Aztán pénteken hívatott a klubelnök, s elmondta, sok a légiós csapatban, és a napokban orosz középhátvédet igazolnak, így nem tudja garantálni, hogy továbbra is helyem lesz a kezdőcsapatban. Hozzátette, hogy a Tomszk vezetői megkeresték őt, és egy évre szívesen kölcsönvennének, s természetesen állnák a rosztovi fizetésemet – mondta lapunknak Saláta Kornél, akit még 18 hónapos szerződés köt az FK-hoz. – Szombaton éppen a Tomszkot láttuk vendégül, s már a meccs előtt megegyeztem a Premjer Liga-újonc vezérkarával. Egyéves szerződést írtam alá. Ezért természetesen ki is hagytam a bajnoki összecsapást. A találkozó után már a tomszkiakkal repültem az új állomáshelyemre, a félmilliós szibériai városba. Még nem sokat tudok a csapatról, amely három meccs után pont nélkül sereghajtó (Perm 0:2, Kubany Krasznodar 1:2, Rosztov 0:3), csak annyit, hogy orosz vezetőedzője van, és Petr Vašek személyében cseh kapusa, aki a Videotontól érkezett montenegrói Mladen Bozsovic tartalékja. Hétfőn fogok először edzeni az együttessel, remélem, gyorsan beilleszkedek.” Saláta – aki egyébként tőlünk tudta meg, hogy új klubjának a jövő nyáron elővásárlási joga lesz a megvételére – egyelőre a tomszki edzőbázison lakik, de úgy tervezi, hogy két-három héten belül lakást talál magának a városban. Kérdésünkre, mit gondol, Ján Kozák, a szlovák futballválogatott új szövetségi kapitánya nevezi-e a románok elleni, augusztusi barátságos mérkőzésre, szkeptikusan válaszolt. „Nem hiszem, hogy meghívót kapok, hiszen a védelem tengelyében Škrtellel, Ďuricával, Čišovskýval és Hubočannal is számolhat a kassai szakvezető. Kozák megválasztása óta nem hívott fel, de a korábbi szakvezetők sem telefonon szokták közölni a nevezést” – fejezte be Saláta Kornél.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?