Sagan újra második

<p>Saint Étienne. Megint esélyes volt a szakaszgyőzelemre Peter Sagan, de a sprintbefutónál ismét nem sikerült igazán jó pozícióból hajráznia a Tour de France 12. etapján. A norvég Alexander Kristoff fél kerékhosszal megelőzte.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A Bourg-en-Bresse-ből Saint Étienne-ig vezető, 185,5 kilométeres szakaszon már a 12. km után kialakult a szökevények ötfős csoportja, s bár közülük ketten, Simon Clarke és Sebastian Langeveld a legvégéig az élen haladtak, a négy nem igazán komoly emelkedőt tartalmazó etap ismét a sprintereknek kedvezett.

Az utolsó öt kilométeren már azért folyt a harc, hogy a sprintbefutót minél jobb pozícióból indíthassa egy-egy csapat élmenője. Sokáig úgy tűnt, Peter Sagan csapata, a Cannondale ezúttal valóban megteremti versenyzője számára a győzelmi esélyt, de Sagan – mint az idei Touron már többször – a döntő pillanatban ismét beszorult egy kisebb bolyba, és mire a 24 éves szlovák kerekes kiszabadult, már nem volt lehetősége, hogy lehajrázza a norvég Alexander Kristoffot. Sagan így a második helyen végzett, az idei Touron negyedszer.

„Ma megint nem tudtam győzni, úgy néz ki, a sors ezt nem akarja. A most következő hegyi szakaszokon épségben szeretnék beérni a célba, és a pontverseny első helyezettjének járó zöld trikót meg akarom tartani egészen Párizsig” – nyilatkozta Sagan.

Összetettben továbbra is az olasz Vincenzo Nibali vezet.

Még a tegnapi etap előtt feladta a versenyt a nagy reményekkel induló amerikai Andrew Talansky, a Garmin csapat első számú versenyzője. A sorrendben 20. visszalépő kerekest (akit 21.-ként a két hegyi részhajrát is megnyerő spanyol David de la Cruz követett, mivel bukott és eltörött a kulcscsontja) a szakértők a legjobbak közé várták, mivel júniusban megnyerte a Tour felvezetőjének számító Criterium Dauphine viadalt, amelyen többek között Alberto Contador és Chris Froome is indult.

A 25 éves Talansky azonban – az előbbiekhez hasonlóan – nem úszta meg bukások nélkül a francia körverseny első felét, és fájdalmai miatt úgy döntött, hogy a tegnapi, 12. szakasz rajtjánál már nem lesz ott.

Az idei Tourt a sztárok közül előbb a címvédő Froome adta fel a múlt héten, majd a hétfői hegyi szakaszon a kétszeres győztes Contador egy esés következtében eltörte a sípcsontját. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?