Sagan bámulatos hajrával megvédte címét

Doha |

<p>Peter Sagan nyerte az országúti kerékpáros-vb mezőnyversenyét a katari Dohában, ezzel megvédte tavalyi vb-címét. A szlovák kerekes nagyszerű sprinttel hódította el az első helyet, 2007 óta ő az első, aki két egymást követő évben nyert.&nbsp;</p>

A 257,3 km hosszú versenyen a három szlovák versenyző (Peter Sagan, Juraj Sagan és Michael Kolář) eleinte hátul helyezkedett, igyekeztek spórolni az erejükkel a 36-37 fokos hőségben. A versenyt erős oldalszél is nehezítette. Sagan és Kolář nagyjából 145 km-rel a cél előtt került a 25 tagú élbolyba, amely fokozatosan elszakadt a mezőnytől. A két szlovák versenyző végig segítette egymást, Sagan pedig a végén pedig a rá jellemző remek ritmusérzékkel kezdett sprintelni, és a mezőnyt jobbról megelőzve tört az élre. Mark Cavendish hiába kapcsolt rá, nem volt esélye a szlovák kiválósággal szemben.

„Nem hiszem el, még mindig sokkhatás alatt vagyok – nyilatkozta közvetlenül a célban a 26 éves Sagan. – Úgy éreztem, hogy a befutónál kicsit szembeszél van, ezért kicsit hátrébb helyezkedtem, és szerencsém is volt, mert előre tudtam kerülni a palánk mellett, bár nem volt ott sok hely.”

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"250937","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Sagant rengeteg szurkoló biztatta a pálya mellett. „Nekem volt a legtöbb szurkolóm, köszönöm nekik, hogy idáig elkísértek. Nagyon boldog vagyok, itt vannak a barátaim a szülővárosomból. Természetesen köszönet illeti a családomat is, a bátyám is versenyzett, az egyik szakaszon az életét kockáztatta értem, itt volt édesapám, a feleségem. Michael Kolář is nagyon sok munkát elvégzett értem, az utolsó szakaszban sokat húzta a mezőnyt” – mondta az immár kétszeres világbajnok Sagan, majd Kolářra mutatott: „Ő jobban beszél angolul nálam!”

Kolář hozzátette: „A legjobb barátok vagyunk, együtt nőttünk fel. Jól megy együtt a versenyzés. Tavaly is megcsináltuk, idén is megcsináltuk!”

Sagan tavaly Richmondban is diadalmaskodott a vb-n, 2007 óta ő az első, akinek sikerült a címvédés, akkor az olasz Paolo Bettininek jött össze a duplázás.

Sagan a hosszú idény után sokáig kétségek között hagyta a rajongóit, hogy elindul-e egyáltalán a vb-n, Dohában azonban az első naptól kezdve remek hangulatban várta a versenyt. Optimizmusa beigazolódott, így a következő egy évben is ő viselheti a világbajnoknak járó szivárványos mezt. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?