RÖVIDEN

José Mourinho a Chelsea edzője
London. José Mourinho, az FC Porto labdarúgócsapatával BL-t és bajnokságot nyert portugál tréner a Chelsea-hez szerződött. – Hatalmas kihívást jelent számomra a Chelsea-nél dolgozni, hiszen ez egy fantasztikus klub, amelyben egytől egyig világsztárok játszanak.

José Mourinho a Chelsea edzője

London. José Mourinho, az FC Porto labdarúgócsapatával BL-t és bajnokságot nyert portugál tréner a Chelsea-hez szerződött. – Hatalmas kihívást jelent számomra a Chelsea-nél dolgozni, hiszen ez egy fantasztikus klub, amelyben egytől egyig világsztárok játszanak. A Premier League a világ legerősebb bajnoksága, ahol minden héten a maximumot kell nyújtani – nyilatkozta a 41 éves Mourinho, aki három évre kötelezte el magát a londoni együtteshez. A szerződés anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek, ám a brit média információi alapján Roman Abramovics, a kékek orosz tulajdonosa a világ legjobban fizetett edzőjévé teszi a portugál szakembert. Ez körülbelül évi ötmillió fontot jelent Mourinhónak. (mti)

Már az ősember is focizott

Párizs. A labdajáték különféle változatai a világ számos országában ismertek voltak. A labdarúgás feltalálóiról vitatkoznak. Az angolok szerint ők voltak az elsők, hiszen már az 1800-as évek derekán rúgták a labdát. Az olaszok viszont arra hivatkoznak, hogy Firenzében a XVI. században kelt írásos emlék utal a játékra. Egyiknek sincs igaza, mondja egy francia régész. Amadée Boli színes képpel is igazolja állítását, miszerint legalább 20 ezer esztendeje ismert volt a labdajáték, s ezt a Marseille közelében lévő barlang falfestményének primitív figurái, és köztük a kissé tojásdad alakúra sikerült labda bizonyítja. A barna színnel ábrázolt emberalakok mindegyike a labda felé fut, ma azt mondanánk, hogy önfeledten kergetik a játékszert. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?