Röviddel a lefújás után világhálón a meccstények

<div>Nem új keletű lehetőség, de néhány dél-szlovákiai járásban most ereszt gyökeret a korszerű módszerekre épülő elektronikai rendszer a fociban. Ennek néztünk utána.</div><div>&nbsp;</div>

Az új tervezet „A szlovákiai futball információs rendszere” nevet viseli, a 2012/2013-as évadban kezdték el alkalmazni. „Az érdeklődő már néhány perccel a meccsek lefújása után nem csak a végeredményről értesülhet, de átböngészheti a jegyzőkönyvet, s benne az összeállításokat, a góllövők névsorát, tudomást szerezhet a kiosztott sárga és piros lapokról is” – ismertette a projekt legfontosabb hozadékát Ján Letko, a Szlovák Labdarúgó-szövetség főosztályvezetője, az elektronikus kapcsolatrendszer kidolgozója. Az egyesületek kénytelenek felhagyni a vég nélküli papírozással, a focirajongók pedig naprakész és hiteles tájékoztatáshoz jutnak a világhálón, mégpedig a www.futbalnet.sk honlapra kattintva. Dél-Szlovákia területi szövetségei eddig nem mindenütt éltek a kínálkozó szolgáltatással. A tavaszi idény kezdetével azonban a Dunaszerdahelyi, a Komáromi, a Lévai és az Érsekújvári járásban is kötelezően bevezetik a szóban forgó rendszert. Kíváncsiak voltunk, hogy a nyugat-szlovákiai klubok vezetői miként vélekednek a számukra még idegennek tűnő tervezetről. S azt is megkérdeztük, nem okozott-e problémát a technikai felszereltség előteremtése, mely tovább nyirbálja a klubok egyébként is szűkös költségvetését. „Kétségkívül remek elképzelésről van szó, a feladat kivitelezése azonban újabb kiadásokkal jár. A mi esetünkben a községi hivatal csupán az utazási költségeket és a játékvezetői díjakat téríti meg, valamint a futballpálya fenntartására nyújt támogatást. Egyelőre a saját számítógépemet fogom használni, önálló internetes hozzáférésre csak a későbbiekben lesz lehetőség” – tájékoztatott Patkó Albert, a komáromi területi bajnokság I. osztályában szereplő nemesócsaiak klubelnöke. „Tavasztól nagyobb teher hárul ránk, de ha máshol meg tudják oldani, mi is képesek leszünk rá. A sportpályánk tőszomszédságában lévő presszó segítségét vesszük igénybe az internetes kapcsolat céljából” – vázolta stratégiáját Saliga József, a lévai területi bajnokság II. osztályában a tabella élén telelő nagytúriak klubtitkára. „Kitűnő ötletnek tartom, a vidéki sportélet is végre komoly műszaki fejlesztést lesz képes felmutatni. Területi szövetségünk szakemberei rövidesen egy informatikai tanfolyamot szerveznek, ahol szeretnénk elsajátítani az elektronikus rendszer fortélyait” – vélekedett Demendi Attila, az érsekújvári területi bajnokság I. osztályában tavasszal élről forduló ipolyszalkaiak klubelnöke. (áb)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?