Rossi szeretetre vágyik

<p>Marco Rossi, a DAC vezetőedzője a Slovan ellen 2:1-re megnyert derbi után arról beszélt, nem érzi a szurkolók szeretetét Dunaszerdahelyen.</p>

Tegnap délután Facebook-bejegyzésben azonban már úgy fogalmazott a dunaszerdahelyi drukkerekkel kapcsolatban: „Mi egy család vagyunk.”

A szurkolók még a lelátón ünnepelték a DAC szenzációs győzelmét a Slovan ellen, amikor a két edző már a MOL Aréna új főtribünjének impozáns sajtótermében értékelte a mérkőzést.

Nincs kondíció

Martin Ševela, a Slovan új edzője a vereség ellenére is higgadtan nyilatkozott. „A csapatomat utolérte a múltja, elfogyott az erőnlét a meccs utolsó fél órájára. A 60. perctől az ellenfél a kezében tartotta a mérkőzést, mert mi már nem bírtuk szusszal. Javítanunk kell a csapat fizikális állapotán, nagyon kemény téli felkészülésre lesz szükség, mert ha elfogy a szusz a 60. percre, akkor egy jobb edzettségi állapotú ellenfél átrohan rajtunk. Sok munka vár ránk, de azért vagyok itt, hogy segítsek fellendíteni a csapatot” – nyilatkozta Ševela.

Megérdemelt Kalmár-gól

A Slovan legyőzése Dunaszerdahelyen mindig mámoros ünneplésbe torkollik, Marco Rossi azonban két lábbal állt a földön a pénteki derbi után. Amikor azt kérdezték tőle, ez volt-e csapata legjobb meccse, nemmel felelt. „A legjobb meccsünket a zsolnaiak ellen játszottunk, akkor majdnem az egész mérkőzésen át tudtuk hozni a folyamatos, jó játékot” – magyarázta Rossi, aki elégedett volt a játékosok hozzáállásával.

„A fiúk mindent otthagytak a pályán. Nem féltek az ellenféltől, sokat támadtunk, de a védekezésre is tudtunk figyelni. Kalmár gólja teljesen megérdemelt volt, igaz, a meccs végén túl sok helyet hagytunk az ellenfélnek. Fejben lehet a gond, hasonló problémánk volt Rózsahegyen is. De most győztünk, és ez egy nagyszerű eredmény számunkra és a szurkolóink számára” – mondta Rossi.

Lamentálnak, kritizálnak

Az olasz szakvezető viszont a diadal ellenére sem tudott túllépni azon, hogy Dunaszerdahelyen nem imádják úgy a szurkolók, mint a Honvédban, amellyel az elmúlt idényben bajnoki címet szerzett. A Nemzeti Sport kamerája előtt úgy fogalmazott, tudja, soha nem fog még egy olyan helyet találni, ahol annyira szeretnék, mint Kispesten. „Próbálom a lehető legjobban csinálni a munkámat, elérni a célokat, amiket a klub elvár tőlem, de nem látom, hogy Dunaszerdahelyen hosszú távú jövőm lenne” – jelentette ki Rossi a magyar sportnapilap videójában.

A derbi utáni sajtótájékoztatón is kitért a szurkolókra: „Olaszországból jöttem, de utánanéztem a klub történetének, és tudom, hogy ennyi forduló után még soha nem volt ennyi pontja a DAC-nak, mint most. Valaki mégis mindig panaszkodik, lamentál, kritizál… Kérdem én, ők vajon igazi DAC-szurkolók? Mert az én szememben nem…”

Ez nem az első alkalom, hogy Rossi a szurkolókkal foglalkozik – a Senica elleni, nagy nehezen 1:0-ra megnyert meccs után arra kérte őket, mérkőzés közben ne fütyüljék ki a játékosokat, hanem csak a lefújás után nyilvánítsanak véleményt, hogy ne zökkentsék ki őket a koncentrációból.

A drukkerek azonban sehol a világon nem nézik jó szemmel, ha az edzők akarják megmondani nekik, mit kellene csinálniuk, ahogy az sem szerencsés, ha egy tréner „igaziakra” és „nem igaziakra” kezdi osztani a drukkereket. A DAC-tábor pedig mindig is távolságtartó volt az „idegen” edzőkkel szemben.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"293393","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"388","title":"Erik Pačinda ezúttal is fejjel volt eredményes","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

„Ki kell várnom…”

Rossi vasárnap egy Facebook-bejegyzésben próbálta árnyalni a meccs utáni mondatait. „Néhány hónapja azt gondoltam, nem érzem azt a támogatást a szurkolók részéről, amit Kispesten tapasztaltam. Tudom, hogy ez így természetes volt. Hiszen hosszú éveket töltöttem a Honvéd kispadján, itt pedig még csak rövid ideje dolgozom, szóval igen, türelmesnek kell lennem. Ki kell várnom... Ez is a munkám része. Képzett, szaktudással rendelkező ember lévén tisztában vagyok vele, hogy minden hely, helyzet más és más, de az ember szívében mégiscsak a kellemes pillanatok maradnak meg a leginkább, és az átélt pozitív emóciók. Kispest ilyen volt nekem. Dunaszerdahely pedig – tudom, – ilyen lesz. Már érzem” – írta bejegyzésében Rossi, majd kissé rejtélyesen folytatta: „Amikor eljöttem ide, valaki nagyon nem örült az én érkezésemnek, és próbált meggyőzni arról, hogy nem hoztam jó döntést. Ma már az ilyesmi nem érdekel, nem foglalkozom vele, mert tudom, sok ember van, aki támogat, mellettem áll, és én azokért fogok a jövőben harcolni, akik hisznek bennünk, a munkánkban.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?