Ronaldo lekörözte a teljes Barcelonát!

<p>Az utolsó két labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő odavágóját is lejátszották. A Real Madrid tönkreverte a zöldfülűnek mutatkozó Schalkét, Isztambulban megszületett az első tavaszi angol gól.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Valódi mészárlást láthattak szerdán a gelsenkircheni nézők. Bánatukra: a szenvedő fél saját csapatuk, a Schalke volt, a Real Madrid a BL-nyolcaddöntő első mérkőzését 6:1-re megnyerte. Ez természetesen rekord: spanyol csapat még sosem szerzett hat gólt Németországban játszott nemzetközi kupameccsen.

„Tökéletes mérkőzés volt. Minden sikerült” – összegzett Carlo Ancelotti, a Real edzője. Az olasz különösen a támadótrióval volt elégedett, okkal. Karim Benzema, Cristiano Ronaldo és Gareth Bale két–két góllal zárta a találkozót, a francia és a portugál pedig gólpasszokkal is felhívta magára a figyelmet. Nehéz eldönteni, hogy melyikük játszott a legjobban. Mert ez örömjáték volt a javából: testcsel, biciklicsel, körömpassz. Passz sarokkal, spiccel, térddel. Érdemes megnézni a Real negyedik gólját, amikor Ronaldo és Benzema balettmozdulatokkal csinál bohócot a teljes gelsenkircheni védelemből.

A három csatár teljesítménye a statisztikák szerint is figyelemreméltó. Bale a kezdeti hetek elfogódottsága után magára talált, az első találata előtti minicselei parádésak voltak. Benzema is életre kelt, 2014- ben már tíz gólnál jár, ezzel a madridiak legjobb góllövője. Ronaldo pedig az idegenbeli BL-meccsek királya. 2012 ősze óta 15 gólt szerzett a csapat BL-vendégfellépésein – miközben a teljes Barcelona csak 13-szor volt eredményes idegenben az elmúlt bő másfél év során!

A Real Madrid kiütéses győzelme egyébként felhívja a figyelmet arra is, hogy a német klubcsapatok közül a Bayern és a Dortmund kiemelkedik – az őket követő együttesek azonban még távol állnak az elit szintjétől. A Leverkusen egy hete odahaza kapott négy gólt a PSG-től, most pedig a Schalke egy hatost a Realtól – ez összesen tíz. A német bekkek megszeppent ifistáknak tűntek a madridi ászok között, komolytalan hibákat vétettek a Real góljai előtt. „Fiatal csapatunk van” – védte meg játékosait Jens Keller, a Schalke trénere.

A játéknap másik mérkőzésén Galatasaray–Chelsea 1:1. Bármilyen hihetetlen, ez az eredmény sikernek számít az angol klubfoci számára. A Chelsea volt ugyanis az első Premier League-ben szereplő csapat, amely legalább gólt szerzett az európai kupaporond tavaszi folytatása során. A másik öt gárdának korábban ez nem sikerült, emlékezzünk csak: Arsenal–Bayern 0:2, ManCity–Barcelona 0:2, Olimpiakosz–ManU 2:0, Dnyipro–Tottenham 1:0, Swansea– Napoli 0:0 (a lapzárta után rendezett csütörtöki EL-meccseken születhetnek további angol gólok). Nem valami fényes mérleg.

Mint ahogy a Chelsea játéka sem volt fényes Isztambulban. Bár a kékek már a 9. percben vezettek, a találkozó utolsó harminc percében igencsak aggódniuk kellett, hogy ne hátrányból várják a visszavágót. Végül maradt az 1:1, az afrikai szupercsatárok mecscsén Drogba és Eto’o helyett Torres és Chedjou rúgott gólt. Végtére is az 1:1 nem is olyan rossz a Chelsea-nek, a Galatasaray tavaly a Juventust ejtette ki, s az utolsó nyolc hazai BL-mérkőzése közül csak egyet bukott el. Talán még emlékeznek rá, melyik csapat nyert utoljára Isztambulban: a Real Madrid, 6:1-re…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?