Rio – Ungvári bronzért küzd, Karakas a 7. helyen végzett

Rio de Janeiro |

<p>A 73 kilogrammos Ungvári Miklós megnyerte első mérkőzését a vigaszágon, így a bronzéremért léphet tatamira az olimpia cselgáncstornáján. Karakas Hedvig vereséget szenvedett, a 7. helyen végzett,</p>

A 2012-es londoni játékokon ezüstérmes dzsúdós a vigaszágon az amerikai Nicholas Delpopolóval találkozott, akit legyőzött eddigi egyetlen mérkőzésükön. Delpopolo legjobb eredménye egy világbajnoki hetedik hely – igaz, a londoni olimpián is hetedik lett, de ettől utólag megfosztották, mivel a doppingvizsgálaton kannabisz-származékot találtak a szervezetében.A találkozó elején Ungvári kétszer is földharcban próbált akciót végigvinni, de az amerikai jól védekezett. Két perc elteltével a bíró mindkettőjüket figyelmeztette. A ceglédi dzsúdós többet kezdeményezett, aminek a hatására 1:40-nél Delpopolo megkapta második intését is. A mérkőzés képe ezután sem változott, Ungvári többször dobást indított, fárasztotta ellenfelét, aki csak az utolsó másodpercekben próbálkozott támadással, de ekkor már késő volt.A háromszoros vb-harmadik és Európa-bajnok Ungvári a bronzmeccsen a belga Dirk van Tichelttel vagy a japán Ono Sohejjel száll szembe. Sírva jött le a tatamirólAz 57 kilogrammos Karakas Hedvig a hetedik helyen végzett. A 2012-es londoni játékokon ötödik dzsúdós a türkmén Rusana Nurjavova és a kanadai Catherine Beauchemin-Pinard legyőzése után kikapott a hazai közönség előtt szereplő, világbajnok Rafaela Silvától, így került a vigaszágra. Ellenfele a tajvani Lien Csen-ling volt, akivel eddig háromszor találkozott és kétszer vereséget szenvedett. Az ázsiai cselgáncsozó lengyel és amerikai riválison túljutva maradt alul az olimpiai második román Corina Caprioruval szemben.Pár perces fogáskeresés után a 26 éves Karakas próbált dobást indítani, sikertelenül. Mindkét cselgáncsozó begyűjtött egy-egy intést, aztán a tajvani percei következtek. Előbb leszorítással kísérletezett, ezt még megúszta a világbajnoki harmadik magyar, aztán állásnál Lien egy jukót érő levitellel szerzett előnyt. Karakas továbbra sem tudott akciót bemutatni, a tajvani jól védte támadásait, így vereség és hetedik hely lett a vége. Lien a bronzéremért folytathatja. Karakas sírva vonult le a tatamiról, edzője, Toncs Péter próbálta vigasztalni.„Az 57 kilós mezőny nagyon erős, a nőknél talán a legerősebb” – mondta később a magyar dzsúdós, hozzátéve, nem elégedett, mert éremért jött. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?