Rend és fegyelem az olimpiai faluban

Peking |

Rend és fegyelem jellemzi a pekingi közlekedést alig két héttel a nyári játékok megnyitója előtt. Többek között ez a tapasztalata a magyar küldöttség már kint tartózkodó vezetőinek.

"Korábban elképzelhetetlen volt számomra ez a rend és fegyelem, amit jelenleg a főváros közlekedésében tapasztalhatunk" - idézte a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja Molnár Zoltánt. A csapatvezető elmondta, hogy a kijelölt olimpiai útvonalakat rendkívüli figyelemben és előnyben részesítik. A fegyelem a forgalom további korlátozásában is megnyilvánul: egyik napon csak a páros, a másikon a páratlan rendszámú autók közlekedhetnek. A MOB kint tartózkodó elöljárói Kusai Sándor nagykövettel és közvetlen munkatársaival a csapat és a nagykövetség közötti együttműködésről egyeztettek. Mindeközben az olimpiai faluban is zajlik a munka. A vasárnapi hivatalos megnyitó előtt a résztvevő országok olimpiai bizottságának döntő többsége már pontosította csapata végleges nevezését a regisztrációs központban. Sportoló ugyan még alig-alig akad, de a csapatok fogadását előkészítők már szép számmal tartózkodnak a helyszínen. A nemzetközi zóna üzletei megnyíltak, bő választékkal várják az olimpikonokat, az üdítő automaták is rendelkezésre állnak, és a bank automaták is működnek. Eközben a MOB orvosi bizottsága után a Pekingbe készülő keretorvosok is megtartották a játékok előtti utolsó hazai értekezletüket, amelyen Kamuti Jenő, a MOB főtitkára és Berkes István, a Sportkórház főigazgató-főorvosa is részt vett. Tállay András, az orvoscsoport vezetője arról számolt be, hogy az olimpiai falubeli rendelő berendezése, valamint a korábban feladott gyógyszerek, segédeszközök már rendben, hiánytalanul megérkeztek. Tállay jövő szerdán indul Pekingbe és a rendelő, továbbá a gyúróhelyiségek berendezését majd csak az ő irányításával rendezik be véglegesen. (MTI)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?