Remekül helytálltak a naszvadiak

birkózás
Naszvad |

Három év szünet után ismét látványos, színvonalas szőnyegcsaták szemtanúi voltak a nézők a naszvadi Vlahy Jenő Sportcsarnokban, ahol immár kilencedik alkalommal zajlott a helybeli birkózóklub nemzetközi erőpróbája, a Jégtörő Mátyás Kupa.

A kötöttfogásban rendezett hagyományos tornán Csehország, Horvátország, Magyarország, Szerbia, Ukrajna, Románia és Szlovákia 22 klubjának 167 versenyzője küzdött az elsőségért a kezdőktől a felnőttekig.

Lengyel barátaink sportolóik sorozatos megbetegedése miatt lemondták a részvételt. Mi 12 versenyzőt neveztünk. A sérüléssel bajlódó Molnár Péter végszóra úgy döntött, hogy csatasorba áll. Két ujját fixálva dacolt a fájdalommal és ellenfeleivel, a második helyen végzett. Tornamérlegünk: egy súlycsoportgyőztes, tíz dobogós helyezés. A legfényesebb érmet Sipka Norbert gyűjtötte be. Kiváló teljesítménye a zsűri tetszését is elnyerte, ő kapta a legtechnikásabb hazai birkózónak odaítélt különdíjat. A csapatversenyben, legeredményesebb szlovákiai kollektívaként a harmadik helyen zártunk. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, leginkább Osztatni Norbert produkciójával voltam elégedett. A bronzérmes Turancsík Anett három munkahelye mellett hódol szenvedélyének. Egyébként minden versenyzőnk odatette magát” – kommentálta lapunknak a házigazdák helytállását Gál János, a naszvadi birkózóklub elnöke. Elmondása szerint a színvonalas erőpróbát minimális számú bírói hiba fűszerezte. A visszajelzések alapján egyértelmű, hogy szervezésből, szíves vendéglátásból újfent jelesre vizsgáztak.

A pontok összesítése után az Esztergom Honvéd Birkózó Centrum csapata szerezte meg a legeredményesebb csapatnak járó serleget. A rangos viadalon somorjai és vásárúti versenyzőknek is jutott érem. Ugyancsak megjutalmazták az erőpróba legtechnikásabb külföldi versenyzőjét. „A prágai Olymp alakulatának tehetsége, Timo Marcsenkov az U13-as korosztály 45 kg-os súlycsoportjában bravúrt bravúrra halmozott, 11 ellenfelét legyőzve került a dobogó legfelső fokára” – ecsetelte a torna üde színfoltját Gál János.

Érdekes

IX. JÉGTÖRŐ MÁTYÁS KUPA

A naszvadiak eredményei - kezdők – 26 kg: 3. Dobi Sebastián; 28 kg: 2. Vrábel Henrich; 40 kg: 2. Kurta Alex; 70 kg: 3. Haris Bálint.

U13 – 45 kg: 2. Osztatni Norbert.

U15 – 41 kg: 2. Juraj Jelenčič; 57 kg: 3. Gombár Alex.

U 17 – 5. Richard Jelenčič,

Felnőttek – 87 kg: 2. Molnár Péter; 97 kg: 1. Sipka Norbert; 130 kg: 4. Gál Bence.

Nők (szabadfogás) – 57 kg: 3. Turancsík Anett.

Csapatverseny: 1. Esztergom Honvéd Birkózó Centrum 84 pont, 2. Olymp Praha 66, 3. Naszvadi Birkózóklub 51.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?