Rekordokat döntöttek az Ung-vidéki máriásozók

máriás
Zétény |

Elsöprő Ung-vidéki sikert hozott az idei, amatőrök körében rendezett XXI. máriás kártyaverseny a bodrogközi Zétényben rendezett seregszemlén. 

A délelőtt 9-től rajtolt maratoni megmérettetés 16.30-kor ért véget. 

A legjobb teljesítményt nyújtva a nagyszelmenci Tóth Rudolf érdemelte ki az első helyet, melyet Kukó Miklós, a község első embere adott át. A kaposkelecsényi Juhász Jánost másodikként rangsorolták, a nagykaposi Ján Topolovský harmadikként zárt. A legjobb bodrogközi versenyzőként a hazai színeket képviselő Trosko András neve került be a község krónikájába, aki egyben a legjobb hazai versenyzőnek járó serleget is átvehette. 

A kultúrházban zajló eseményen rekordszámú résztvevő jelenlétében került sor Bodrogköz és Ung-vidék ilyen jellegű versenyére. Erről a 45 fős létszám is tanúskodik. Tavaly 39-en voltak, de a rossz időjárási viszonyok miatt többen is lemondták a részvételt. A versenyek főszervezője,

Horváth Béla, önkormányzati képviselő az asztaloknál helyet foglalók láttán természetesen örömmel nyilatkozott lapunknak: „Rekordot döntöttünk, és ez minden várakozást felülmúlt! Ennek alapján elmondható, hogy az évek folyamán a két régió, a Bodrogköz és az Ung-vidék egyik legnagyobb létszámú máriásversenyévé nőtte ki magát a településünkön rendezett találkozó. Ez bizony kötelezettségekkel is jár, ugyanis a színvonalat tartanunk kell, ha nem akarunk a többiekkel szemben lemaradni. Külön örömöt jelent számunkra, hogy évente új arcokat is látunk. Most például Bodrogszerdahelyről érkeztek négyen.”

A verseny népszerűségét jelzi, hogy a legidősebb résztvevő, a dobóruszkai Tóbiás Zoltán közel 80. életévéhez felvette a kesztyűt az ifjú kihívókkal szemben. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?