Real: kirúgták Benítezt, Zidane az új edző

<p>Hétfő késő délután bekövetkezett, amire mindenki hónapok óta várt: a Real Madrid kirúgta Rafa Benítez edzőt. A helyét a klub korábbi ikonja, Zinedine Zidane foglalja el.</p>

Sokan már nyáron is a fejüket fogták, amikor a sikeredző, a klub tizedik BEK/BL-trófeáját megszerző – és minden bizonnyal idő előtt kiebrudalt – Carlo Ancelotti helyére Rafa Benítezt nevezte ki vezetőedzőnek a Real Madrid vezetősége. Pontosabban személyesen a mindenható klubelnök, Florentino Pérez.

Az El Clásico után süllyedni kezdett

Benítez az utóbbi években szinte sehol sem vált be, ráadásul nem éppen a látványos támadófutball vált a névjegyévé. A spanyol edzővel szenvedett a Real, a november végén, az El Clásicón elszenvedett szégyenteljes zakó (otthon az FC Barcelona ellen 0-4) után az elemzők szerint csak idő kérdése volt, hogy mikor dobják ki.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"214558","attributes":{"alt":"Benítez búcsúzik","author":"SITA/AP-felvétel","class":"media-image","height":"480","title":"Benítez búcsúzik","typeof":"foaf:Image","width":"325"}}]]

Pérez türelme a Valencia elleni idegenbeli 2-2 után fogyott el, a Real 4 pontos hátrányban van a listavezető Atlético Madrid mögött és 2 pontos a hátránya az örök rivális Barcával szemben, a katalánok ráadásul egy meccsel kevesebbet játszottak – plusz tavasszal Barcelonában játsszák az El Clásicót. A klubelnök a gyenge teljesítményt nevezte meg a szakítás fő okának.

Barcelonai úton? 

Az új edző az a Zinedine Zidane lett, aki a Juventus mellett a Realban töltötte legszebb játékos éveit. Öt évig viselte magán a fehér mezt, bajnoki címet és BL-t nyert (alábbi videónkon a Leverkusen elleni 2002-es döntőben lőtt fenomenális gólja), 2010 óta dolgozik a klubnál. Előbb Jose Mourinho tanácsadója volt, Carlo Ancelotti mellett pedig másodedző lehetett. 2014 nyara óta a Real Madrid Castilla – a Real B csapata – vezetőedzője.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"214559","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Ezzel a Real a nagy rivális Barca által kipróbált útra lépett. Korábban a sikeredző Pep Guardiola is a B csapatból lépett az első számú gárda élére, majd a 2014 nyarán kinevezett jelenlegi Barcelona-edző, Luis Enrique is hasonló utat járt be – mindkét esetben egy legendás triplázás (bajnoki cím, kupagyőzelem és BL-siker) lett a vége. Hasonló a sztoriban az is, hogy a Real szintén egy elismert klubikon után nyúlt egy válságos időszakban. A nagy kérdés az, Pérez ezúttal mennyire lesz türelmes. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?