Sport

Radványi megegyezett a Myjavával

Myjava | Új csapatot kereshet Radványi Miklós.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. február 21. 10:02

Az edző megállapodott a labdarúgó Fortuna Ligából decemberben kilépő Spartak Myjava vezetőivel, hathavi bérének megfelelő lelépőt kap. Ezzel szabaddá vált a 48 éves edző, akinek eredetileg 2018. május 31-ig szerződése volt az erdőhátiakkal.
 
„A myjavaiak először háromhavi végkielégítést ajánlottak, ezt nem fogadtam el, megbíztam az ügyvédemet. Nem sokkal később jelentkezett Pavel Halabrín klubelnök, fél óra alatt megegyeztünk, hogy kifizetik a hathavi bért. Megállapodtunk a részletfizetésben, havonta kézbesítik. A szerződésemben volt egy kitétel, ha a gyenge eredmények miatt idő előtt menesztenek, akkor féléves fizetésemnek megfelelő összegre vagyok jogosult – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC korábbi mestere.  -Több jogász szerint jogom lenne a másfél éves béremnek megfelelő lelépőre, mert nem menesztettek, hanem a klub lépett ki az élvonalból. De nem akarok pereskedni az erdőháti vezetőkkel, akikkel semmi problémám nem volt. Barátként váltunk el. Az viszont kimondottan sokkolt, amikor bejelentették, hogy a csapat kilép a Fortuna Ligából – mondta Radványi, aki tőlünk tudta meg, hogy a Spartak elöljárói mára sajtótájékoztatót hívtak össze. „Biztosan sokallják a Szlovák Futballszövetség 75 ezer eurós büntetését, annál is inkább, hogy az előírások szerint 50 ezer eurós bírság a maximális. Szlovákiában a futball ráfizetéses, a televíziós közvetítésekért szezononként 40-50 ezer eurót kapnak a klubok. Ez nevetséges összeg. Azt is nehezményezik a myjavaiak, hogy a csapatot nem a III., hanem a IV. ligába sorolták vissza“ – szögezte le Radványi Miklós, aki elárulta, hogy több alacsonyabb osztályú csapat is megkereste, de elutasította az ajánlatokat. Külföldről is érdeklődnek iránta, ám ezek szerinte egyelőre csak tapogatózások…
A Pozsonyeperjesen élő szakvezető ma Debrecenbe utazik, hogy megnézze ötnapos unokáját: fia, a 27 éves Radványi Dávid az NB III-ban szereplő Hajdúböszörményben futballozik, felesége debreceni kézilabdázó, és a napokban fiuk született. „Megnézem a debreceni futballisták edzéseit is, kíváncsi vagyok, hogy a portugál Leonel Pontes milyen gyakorlásokat tart“ – fejezte be Radványi Miklós. (sz. z)
 
Önnek ajánljuk

Kočner azért ölette meg Kuciakot, mert semmivel nem tudta zsarolni

Forgalomlassítással tüntettek a Szlovák Karszt szélére tervezett szemétégető ellen

VIDEÓ: Így vezeti el a TEK az Iszlám Állam Budapesten elfogott vezetőjét

Látványos kép készült a Jupiter viharairól

Zagitova aranya és egy furcsa baleset

Tavaszi vásár a Nyárasdi AGROCENTRUM-ban!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?