Pozsonyban az AS Roma

<p>A klublegenda Totti valószínűleg hiányozni fog, Stekelenburg és Krkic viszont a kezdőben kaphat helyet. Ma este (20.45) a pozsonyi Slovan otthonában lép pályára az AS Roma a labdarúgó Európa Liga playoffjának első meccsén.</p>

A rómaiak két éven belül másodszor találkoznak szlovák ellenféllel: 2009 nyarán szintén az EL-csoportkörbe jutásért a kassai MFK volt az ellenfelük. A kassaiak emlékezetes mecscsen 3:3-as döntetlent értek el a jóval esélyesebb olaszok ellen, Rómában azonban hamar kidőltek - a 18. percben már 5:0 volt az állás, a végeredmény 7:1 lett.
Az első mérkőzés első gólját az a Marko Milinkovics szerezte, aki azóta már a Slovan játékosa. „Ballal lőttem a tizenhatos vonaláról. Pontosan emlékszem a gólra, ez volt az első találatom az Európa Ligában“ -nyilatkozta a sportnapilapnak a szerb középpályás, aki szerint a mai Slovan erősebb az akkori kassai gárdánál: „Talán azt kellene mondanom, hogy a döntetlent is elfogadnánk, de mi mindenképpen megpróbálunk győzni.“
Az AS Roma azonban nem lesz könnyű ellenfél, bár az olaszoknak ez lesz az első tétmeccsük a szezonban, míg a Slovan már túl van öt bajnokin (s vezeti a táblázatot) és négy nemzetközi kupameccsen (ezekből csak egyet veszített el, otthon az APOEL Nicosia ellen, de ezzel ki is esett a BL-ből). A rómaiak komoly erősítéseket hoztak a nyáron: leigazolták az Ajax és a holland válogatott kapusát, Maarten Stekelenburgot, megszerezték Bojan Krkicet a Barcelonából, Gabriel Heinzét a Marseille-ből, s Erik Lamelát a River Plate-ből (Lamela azonban nem léphet pályára Pozsonyban, mert csak most tért haza az U20-as vbről). Új vezetőedző is érkezett: Claudio Ranierit a Barcelona egykori játékosa, Luis Enrique váltotta.
A pozsonyiak is új trénerrel várhatják a mai találkozót - a szövetségi kapitány Vladimír Weiss augusztus 5-én vette át az égszínkékek irányítását, s ez lesz az első nemzetközi kupameccse a szlovák bajnok kispadján. Nem várhatja éppen nyugodtan - a Slovan egy adminisztratív hiba miatt az eltiltott Grendel és Guédé mellett nem számíthat Juraj Halenárra és Radek Dosoudilra sem, holott az ő büntetésük már lejárt volna. Dosoudil még tavaly, az EL-selejtező 3. fordulójában, a Crvena zvezda elleni meccsen kapott piros lapot, majd négymeccses eltiltást, Halenárt idén, a Tobol Kosztanaj elleni hazai BL-selejtezőn állították ki, őt három találkozóra tiltották el. Büntetésüket azonban még nem töltötték le, a Slovan ugyanis nem tüntette fel őket az eltiltott futballisták rubrikájában a hivatalos nevezésen. „A saját hülyeségünk és amatőrizmusunk miatt esett ki két játékosunk“ - dühöngött Weiss. Zdeno Roman, a Slovan nemzetközi ügyekért felelős igazgatója próbált magyarázkodni: „A nevezést illető szabályok idén változtak meg. Új az elektronikus rendszer is, amelybe csak a futballszövetség alkalmazottai tudnak belépni. Nekik adjuk le a nevezést, ők küldik tovább az UEFA-nak. Nem volt kötelességük, hogy figyelmeztessenek minket a hibára, de megtehették volna.“ A lényeg: Halenár és Dosoudil büntetése e miatt a tévedés miatt nem telt le a 3. selejtezőfordulóban, így előbbi még két, utóbbi még egy meccsen nem játszhat. Sérülés miatt nem léphet pályára Štepanovský és Ivana sem, Kladrubský azonban felépült, s várhatóan a kezdőcsapatban kap helyet.
A Romának is van néhány hiányzója: De Rossi eltiltás, Pizzarro és Juan sérülés miatt kénytelen kihagyni a mérkőzést, s kérdéses Perrotta állapota is. A legnagyobb érvágás (a sztárokra kíváncsi szurkolóknak mindenképpen) azonban a csapatkapitány és klublegenda Totti hiányzása, aki a goal.com információi szerint izomsérülés miatt nem játszhat. A Slovan futballistái viszont örülhetnek a hírnek, Totti ugyanis eddig összesen 262 gólt szerzett a rómaiak mezében, ebből 21-et az Európa Ligában, ötöt éppen a kassaiak elleni párosmeccsen. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?