Piszár gyors gólja döntött

Rimaszombat |

<p>Meccsről késni nem ajánlatos – ezt a hétvégén a rimaszombati drukkerek is megtanulhatták. Aki csak a Rimavská Sobota–SFM Senec meccs 2. percére ért a stadionba, épp a lényegről maradt le.</p>


A találkozó egyetlen gólja rögtön az első percben esett: a vendégek még labdához sem értek, amikor Piszár 12 méterről a rá jellemző magabiztossággal a kapus mellett a hálóba lőtt. A 39 éves csatár zsinórban harmadik meccsén volt eredményes. A szenciek nem először kaptak gyors gólt a szezonban, két héttel korábban Nagymihályban is már a 3. percben vesztésre álltak. „El vagyunk átkozva ezekkel a rossz kezdésekkel” – jegyezte meg Branislav Kriška, a szenciek vezetőedzője.
Az újonc a találkozó hátralévő részében (vagyis 89 percen át) egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet Rimaszombatban, de hiába tűnt gyorsabbnak, s alakított ki mezőnyfölényt, mert helyzeteik a hazaiaknak voltak. Az első félidő végén Piszár pontos beívelése után Líška fejelt a kapu fölé, de az igazi tűzijátékot a második játékrész első tíz perce hozta: előbb Piszár átadása után Perexta öt lépésrőlnem találta el a kaput (tipikusan olyan helyzet volt, amelyet fölérúgni nagyobb művészet, mint a kapuba), aztán Piszár lövésébe léptek bele a vendégvédők, majd Piszár remek átadása után – a kapus már verve volt – Líška akkora gólt akart rúgni, hogy végül mellébombázott. A sok helyzet a szenci kapust úgy megzavarta, hogy nem sokkal később egyenesen Líškához passzolt, aki elszerencsétlenkedte a lehetőséget, Piszár pedig messziről emelt az üres kapura, de pont a sarokvasat találta el a két kapufa találkozásánál. A rimaszombati drukkerek tűkön ültek, s körmüket rágva számolták a hátralévő perceket – hihetetlennek tűnt, hogy ennyi kihagyott ziccer ne bosszulná meg magát. Az utolsó negyedóra a szencieké volt, Hromkovič szöglet után egyenlíthetett volna, de az ötös sarkáról hibázott.

A rimaszombatiak zsinórban másodszor nyertek, s első hazai győzelmüket aratták, amelynek köszönhetően elkerültek a táblázat utolsó helyéről.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?