Pinte a tengerparton

Budapest/Athén. Pinte Attila, a DAC és az Inter egykori labdarúgója a tavalyi bajnokságban a Ferencváros egyik meghatározó játékosának számított, nyáron azonban a görög Panioniosz csapatától kapott ajánlatot, és úgy döntött, kipróbálja magát külföldön is.

Remélem, nem edzés előtt zavarlak...

Nem, éppen megyünk napozni a tengerpartra a családdal. A háromhetes bajnoki szünet miatt kaptunk egy kis szabadságot, ezért most három napig nincs edzés, jut idő a kikapcsolódásra is.

Mire fel ez a hosszú szünet?

Több dolog is közrejátszik a hoszszú szünetben, egyrészt Görögországban most lesznek a választások, a tévétársaságok között is vannak viták, meg a válogatott is játszani fog, ezért legközelebb október 27-én lesz bajnokink.

Hogy áll most a csapatod a bajnokságban?

Nem panaszkodhatunk, eddig négy forduló ment le, és kilenc ponttal a harmadik helyen állunk. A három hazai meccsünket megnyertük, idegenben viszont kikaptunk.

Neked is jól megy a játék?

Úgy érzem, nem teljesítek roszszul. Az első két mérkőzésen csatárt játszottam, a helyzeteim ugyan megvoltak, gólt azonban nem tudtam lőni. A másik kettőn jobb oldali futó középpályás voltam, és a legutóbbi mérkőzésen az én két gólommal vertük meg az addigi éllovast, az Ionikoszt.

Miben más a görög bajnokság, mint a magyar?

Más a felfogás. Nincs akkora taktikai fegyelem, mint Magyarországon, a játékosok inkább úgy fogják fel, hogy kimennek a pályára, és játszanak egy jót. Sok légiós van, mi is heten vagyunk a kezdőben, de van olyan együttes, ahol a komplett kezdőcsapat külföldi. Van két nagy csapat, az Olympiakosz és a Panathinaikosz, amelyek költségvetése többszöröse a többi klubénak. Ők megengedhetik maguknak, hogy évi 3-4 millió eurót is kifizessenek egy sztárjátékosnak. Mindkét klub elnöke sikeres üzletember, és csak hobbiból foglalkoznak a focival. Nekik nem számít az a néhány millió euró, amit befektetnek, a labdarúgáson keresztül jóval nagyobb üzleti sikereket érhetnek el.

És mi a helyzet a kisebb kluboknál?

A kisebb klubok itt is anyagi gondokkal küzdenek, idén a tévéközvetítési díjak is csökkentek. Több csapatnál is csak késve fizetnek a játékosoknak, szerencsére nálunk ebből semmit sem lehet érzékelni, eddig késedelem nélkül megkaptuk a pénzünket.

Nem sajnálod, hogy pont akkor jöttél el a Fradiból, amikor ott egy jó csapat épül?

Sokat gondolkodtam nyáron ezen, de úgy gondoltam, hogy 31 évesen nem szabad kihagyni ezt a külföldi lehetőséget, amely talán az utolsó a pályafutásom során. Kíváncsi voltam, hogy milyen lehet külföldön játszani, mennyire más ez a légkör. Még nem mondtam le arról, hogy szerződésem lejárta után visszamenjek a Fradiba, mert a családommal megszerettük Pestet, és mindenképpen Magyarországon szeretném befejezni a pályafutásom. Azt persze nem tudom, lesz-e lehetőségem visszatérni a Ferencvárosba, ha nem, akkor egy másik első osztályú klubba is szívesen elmennék.

Válogatottság?

Az új szövetségi kapitány nem hívott meg a keretbe, mint ahogy több olyan játékost sem, akik tavaly majdnem kiharcolták a vébén való részvételt. Ezzel nem tudok mit csinálni, és amíg nem változik a helyzet, nem is foglalkoztat a kérdés.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?