Petry: személyes bosszú vezette a török klubelnököt

Budapest |

<p>A bundázással megvádolt Petry Zsolt személyes bosszúnak nevezte, hogy egykori labdarúgócsapata, a Genclerbirligi elnöke azt állította egy 2005-ös parlamenti vizsgálóbizottsági ülésen, hogy 25 ezer dollárért eladta az 1995. szeptember 6-án Isztambulban 2-0-ra elveszített Törökország-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt.</p>

"Személyes bosszú vezette a klubelnököt, ugyanis fizetésem elmaradása miatt feljelentettem az egyesületet a FIFA-nál. Akkor megfenyegettek, hogy vigyázzak a családomra, továbbá hogy rám bizonyítják, eladtam az ominózus mérkőzést" - mondta a magyar válogatott és a német élvonalban szereplő Hoffenheim jelenlegi kapusedzője pénteken az MR1-Kossuth Rádiónak.
A 38-szoros válogatott, 43 éves hálóőr hozzátette, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) az ügyben neki adott igazat, így szerződésszegés miatt átigazolási díj nélkül távozhatott a török együttestől 1996 nyarán. Szerinte a mostani vádaskodás annak az ügynek a folytatása.
A MTI 1995-ös helyszíni meccstudósítása alapján az első, 9. percben esett gólnál "az alapvonalnál Hami Mandirali kapta a labdát a bal oldalon, átívelt, és a túlsó kapufánál érkező Hakan Sükür magasan felugorva Mészölyt megelőzve, két-három lépésről a kapuba bólintott".
A második találatnál - a tudósítás alapján - Petry nem háríthatott: "A 31. percben megismétlődött az első gól előtti jelenet. Azzal a különbséggel, hogy Hami Mandirali ezúttal nem az alapvonaltól, hanem a térfél közepéről, az oldalvonal mellől ívelte be a labdát. Hakan hét méterről úgy csúsztatott Mészöly mellől a hosszú sarokba, hogy Petrynek esélye sem volt a hárításra".

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?