Pekarík sem tudja, miért nem megy a Herthának idegenben

<p>Peter&nbsp;Pekarík,&nbsp;a berlini Hertha jobbhátvédje kulcsembernek számít Ján Kozák szövetségi kapitánynál. A 30 éves, 73-szoros válogatott labdarúgóval &ndash; aki társaival a Málta elleni vb-selejtezőre készül &ndash; Szencen beszélgettünk.&nbsp;</p>

Eddig csupán egyszer találkozott a szlovák válogatott Máltával. Miként gondol vissza a három évvel ezelőtti felkészülési mérkőzésre?

Jól emlékszem a meccsre, hiszen Zsolnán sokáig nyeretlen volt a válogatott, és éppen a máltaiak ellen törtük meg a rossz sorozatot. Végigtámadtuk az összecsapást, mégis nagyon nehéz volt feltörni a védelmüket, s végül Adam Nemec góljával 1:0-ra nyertünk. Most is hasonló összecsapásra számítok. Egyébként az a mérkőzés az Eb-selejtezők előtti főpróbának számított, és végül zsinórban három győzelemmel kezdtük a kvalifikációt. Remélem, megnyerjük a vasárnapi meccset, és ez lesz sorozatban a harmadik sikerünk a vb-selejtezők során. 

Mennyivel másabb favoritként pályára lépni, mint egy esélyesebb csapat ellen játszani? 

Az ilyen meccsek sokkal nehezebbek, hiszen mindenki azt várja tőlünk, hogy simán nyerünk a máltaiak otthonában. Tudjuk, hogy csak akkor marad esélyünk a világbajnoki szereplés kiharcolására, ha begyűjtjük a három pontot. Ezért nagy rajtunk a nyomás, míg a pont nélküli sereghajtó vendéglátóknak nincs veszítenivalójuk, így nyugodtan futballozhatnak. 

Mi lehet a győztes recept a vasárnapi vb-selejtezőn? 

Egyáltalán nem szabad lebecsülni a máltaiakat, akik rendkívül szívósak, hazai pályán balszerencsésen kaptak ki a 1:0-ra szlovénoktól, és a Wembley Stadionban is helyt álltak, csak 2:0-s vereséget szenvedtek a listavezető angoloktól. De bízom benne, hogy ott folytatjuk, ahol ősszel abbahagytuk, Skócia (3:0) és Litvánia (4:0) után Málta ellen is győzünk. A mi csapatunk nagyobb játékerőt képvisel, ezt vasárnap este be is bizonyítjuk. 

Elégedett, hogy negyedik lett az Év futballistája-ankéton? 

Őszintén megvallom, nem vártam, hogy ilyen előkelő helyre rangsorolnak a szakértők. Már annak is örültem, hogy a top tízbe kerültem. 

Térjünk át a klubcsapatára. Miként értékeli a Hertha bajnoki szereplését? 

Jó a hangulat a klubnál, hiszen várakozáson felül szerepelünk. Természetesen én is elégedett vagyok, örömömet tetézi, hogy stabilan játszom a kezdőben. Célunk, hogy az első hat között végezzünk, jelenleg az ötödikek vagyunk. Jövő szombaton a negyedik helyen álló Hoffenheimet fogadjuk, ha győzünk, akkor dobogós helyen is végezhetünk. Még kilenc kemény Bundesliga-meccs vár ránk, remélem, nem okozunk csalódást, és kijutunk a nemzetközi kupaporondra. 

Mi az oka, hogy odahaza remekelnek, viszont idegenben akadozik a gépezet? 

Ha én ezt tudnám… A hazai meccsek alapján vezetjük a tabellát, míg vendégként mindössze a tizenhatodik helyen állunk. Legutóbb Kölnben is betliztünk, 4:2-re kikaptunk, nem bírtunk a gyors Modestével, aki mesterhármast ért el. Dárdai Pál vezetőedző sem érti, mi a gond, mert idegenben is ugyanazzal a taktikával lépünk pályára, mint Berlinben. 

Mi a helyzet klubtársával, Ondrej Dudával? 

Nagyon sajnálom őt, mert a hosszú kényszerpihenő után keményen dolgozott, hogy visszatérjen. Két bajnokin már szóhoz jutott, a Dortmund elleni rangadón helye lett volna a kezdőcsapatban, ám pechjére a meccs előtti utolsó edzés legvégén izomsérülést szenvedett. Ondro nagy harcos, remélem, hamarosan rendbe jön, és a bajnoki hajrában a csapat hasznos tagja lesz. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?