Otthon lesz az Artmedia?

Pozsony. Holnap délután (13.00) a DAC-stadionban rendezik a Petržalka–Ličartovce labdarúgó Szlovák-kupa-döntőt. Mindkét csapat először jutott a fináléba. A II. ligás licsérdiek szeretnék megismételni a szenciek bravúrját, akik két éve elhódították a serleget.

Pinte (balról és a kis képen) Dunaszerdahelyen még nem játszott kupadöntotSomogyi Tibor felvételeA szövetség a győztes csapatot 600 ezer, a vesztest 300 ezer koronával jutalmazza. Ha a rendes játékidő döntetlennel zárul, hosz-szabbítás következik – amelyben ezüstgól dönthet –, ha ez sem hoz változást, büntetőpárbajban dől el a trófea sorsa. A találkozót Olšiak játékvezető irányítja, s az STV 2 élőben közvetíti.

Pinte Attila, a ligetiek a 32 esztendős középpályása ismert környezetben lép pályára.

Miként készülnek a fináléra?

Csütörtökön taktikai értekezlet és egy edzés szerepelt a műsoron, a péntek délutáni gyakorlás már a DAC-pályán lesz. Ezután a dunatőkési edzőtáborba vonulunk, s csak egy órával az összecsapás előtt érkezünk a stadionba. Az jó jel, hogy mindenki egészséges, így Michal Hipp edző a legerősebb csapatot szerepeltetheti.

A bajnokságban botladozik az Artmedia. Nem tart attól, hogy a kupadöntőn a licsérdiek kelepcéjébe esnek?

Sajnos, a Corgoň Ligában a dobogós helyezés helyett a kiesés elkerülésért küzdünk. A Szlovák-kupában feledtetni akarjuk a gyászos ligaszereplést. Egyáltalán nem becsüljük le a licsérdieket, akik gyors és agresszív futballt játszanak, de az is igaz, nekik nincs veszítenivalójuk. Én mégis a sikerünkben bízom, s abban, hogy így újra kijutunk a nemzetközi porondra. Rajtam kívül a csapatból eddig mindössze Maixner dicsekedhet kupagyőzelemmel.

Harmadszor játszik kupadöntőt, egyszer nyert a csapata, egyszer veszített.

Mindkét találkozó hatalmas csatát hozott, s tizenegyesrúgások döntöttek. Kilencvenötben DAC-játékosként az Interrel mérkőztünk. Már-már ünnepeltünk, amikor röviddel a befejezés előtt balszerencsés gólt kaptunk. A büntetőknél már idegesek voltunk, ennek tudható be, hogy csak Végh Sanyi talált a hálóba, így a végrehajtók közül rám már nem is került sor. Öt évvel később immár Inter-mezben 11-es párbajban legyőztük a kassaiakat, s a büntetők közül egyet én is értékesítettem. A fináléban általában nem megy a favoritnak, most abban reménykedem, hogy fordul a kocka, s elhódítjuk a trófeát.

Dunaszerdahelyen szinte hazai környezetben érezhetik magukat, hiszen korábban Borbély, Straka, Ďurica, Maixner, Miroslav Kozák és Suchánek is sárga-kék mezben futballozott.

zt az előnyünket igyekszünk majd kihasználni. A csallóközi szurkolók szeretik a focit, meggyőződésem, hogy sokan kilátogatnak a találkozóra, s bennünket fognak buzdítani.

Az elmúlt tíz év döntői

1994: Slovan–Prešov 2:1 – hosszabbítás után

1995: Inter–DAC 1:1, 11-esekkel 3:1

1996: Humenné–Trnava 2:1

1997: Slovan–Prešov 1:0

1998: Trnava–FC Košice 2:0

1999: Slovan–B. Bystrica 3:0

2000: Inter–FC Košice 1:1, 11-esekkel 4:2

2001: Inter–Ružomberok 1:0

2002: Senec–Púchov 1:1, 11-esekkel 4:2

2003: Púchov–Slovan 2:1 – hosszabbítás után.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?