Ötödször nyerte meg a Szuperkupát a Real Madrid

Real.Szuperkupa2022

A Bajnokok Ligája-győzes Real Madrid 2:0-ra győzte le az Európa-ligában diadalmaskodó Eintrach Frankfurt csapatát az Európai Szuperkupáért rendezett szerdai mérkőzésen.

A Helsinkiben több, mint 30 ezer néző előtt rendezett mérkőzést a madridiak az első perctől próbálták kontrollálni, a labda náluk is volt többet, mégis Coutois volt az, akinek előbb akadt védenivalója. A Real kapusa Lindström és Kamada próbálkozását is hárította. Az első spanyol lehetőségre a 17. percben került sor, amikor Vinícius Jr. kapuba tartó lövését Tuta vágta ki a kapu torkából. A vezetést húsz perccel később Kroos szöglete után szerezte meg a BL-címvédő. A labdát Benzema fejelte kapu felé, de a labda mellé ment volna, Casemiro viszont az alapvonaltól a kapu elé fejelte azt, ahol Alaba üresen helyezkedve bal lábbal szerezte meg az első gólt, 1:0.

A szünet előtt Benzema is betalálhatott volna, de a francia ekkor még, a kapuval szemben 13 méterről, nem sokkal a kapufa mellé lőtt. A második félidőben elsőkőnt Vinícius Jr. járt közel a gólszerzéshez, de megpattanó lövését nagy bravúrral védte Trapp. A 61. percben Casemiro találta el a felső lécet, majd Courtoisnak is akadta dolga, de gólt újra a Real lőtt. Benzema Vinícius Jr. passza után lőtt nagy erővel a kapuba, a németek kapusa ugyan hozzáért a labdához, de végeni nem tudott, 2:0.

Az utolsó fél órában egy-két kisebb lehetőség mellett már leginkább csak a cseréket kellett feljegyeznünk. A Real Madrid 2002, 2014, 2016 és 2017 után ötödször hódította el az Európai Szuperkupát. A spanyolok ezzel beérték az örökranglistán a Barcelonát és az AC Milant. Utóbbi csapattal a madridiak jelenlegi edzője, Carlo Ancelotti kétszer nyert. Az olasz szakember mostani győzelme a Real élén is a második volt, így összesen már négyszer nyerte meg aktuális csapatával a trófeát.

„Nem volt könnyű mérkőzés. Nehezebb volt annál, mint amilyennek látszott. Az ellenfél megszállta a saját térfelét, de még az első félidő végén meg tudtuk szerezni a vezetést, ami után már kézben tarottuk a mérkőzést. Nem várhatjuk, hogy a csapat már a szezon legelején csúcsformában legyen, de győzni tudtunk és ez egy fontos lépés volt a számunkra. Ez felbátorít minket és hiszem, hogy segít majd a még jobb teljesítmény elérésében” – nyilatkozta a meccs után Ancelotti.

Karim Benzema 324. gólját szerzte a Real színeiben, amivel a madridiak kluglegendáját, Raúl előzte meg az örökrangsorban. A 34. éves francia csatár ezzel a második helyre lépett előre a ranglistán, amelyet Cristiano Ronaldo vezet 451 találattal.

„Nagyon fontos játékos a számunkra, ő a csapat vezére. Abban, hogy idáig eljutottunk, jelentős része van. Sok gólt lőtt és ma egy újabbat tett hozzá, az Aranylabda megnyerése felé halad. Bárki kételkedik ebben? Én nem” – beszélt csatáráról az edző.

„A Bajnokok Ligája győztese ellen minden lehetőséget ki kell használni, ami csak dódik. A döntő pillanatokban, mi nem így tettünk, így nem is gondolkodhattunk a győzelemre” – mondta a frankfurtiak csapatkapitánya, Sebastian Rode.

Oliver Glasner, a németek edzője szerint is megérdemelten nyert a Real. „Egyszerűen magasabb szinten voltak, mint mi. Úgy gondolom, hogy jobb teljesítményt nyújtottunk, mint a bajnokságban, ahol 6:1-re kaptunk ki a Bayerntől, de ez sem volt elég ezen a szinten. Amikor két helyzetet kínálsz a Realnak, azt ők megbüntetik. Egy ilyen teljesítmény után azonban optimista lehetek” – zárta Glasner.

Érdekes

Real Madrid-Eintracht Frankfurt 2:0 (1:0)

Helsinki, Olimpiai Stadion. 31 042 néző.
Gólszerzők: Alaba (37.), Benzema (65.)
Sárga lap: Alario (Frankfurt)
Játékvezető: Oliver (angol)

Real Madrid: Courtois–Carvajal (85. Rüdiger), Militao, Alaba, F. Mendy–Modric (67. Rodrygo), Casemiro, Kroos (85. Tchouaméni)–Valverde (76. Camavinga), Benzema, Vinícius Jr. (85. Ceballos).
Frankfurt: Trapp–A. Touré (70. Alario), Tuta, Ndicka–Knauff, Sow, Rode, Lenz–Lindström (58. Götze), Kamada–Borré (58. Kolo Muani)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?