Öt pont előnnyel vezetnek a borsiak

foci
Borsi |

A listavezető borsiak 2:1-re legyőzték a nyomukban loholó újhelyieket a tőketerebesi területi bajnokság VI. ligája déli csoportjának 8. fordulójában, így már öt ponttal előzik meg legkomolyabb vetélytársukat.

A vendég újhelyiek már a 23. percben Guman révén vezetéshez jutottak, ám három perccel a félidei szünet előtt Cap Rudolf egyenlített, a 90. percben pedig a csapatkapitány Dócs Adrián találata győzelmet ért a hazaiaknak. Eközben Torkos Tamás még egy büntetőt is kihagyott a vendéglátóknál. Az ellenfélnek mindössze két valamirevaló helyzete volt a kilencven perc során, a vendéglátók taktikailag jobbnak bizonyultak és erőnlétileg is felülmúlták az újhelyieket.

„Megközelítően százan tekintették meg a fordulatokban gazdag összecsapást. Többen is lettek volna, azonban a bodrogszerdahelyiek az alsómihályiak ellen játszottak rangadót és sokan arra a megmérettetésre voltak kíváncsiak“ – magyarázta Nagy Tibor, a borsiak 47 éves edzője, aki nemrég a IV. ligás nagykaposiaknál is tevékenykedett.

A zempléni alakulat több mint egy évtizeden át az V. ligában szerepelt, de megfordult már a IV. ligában is. A területi bajnokság kilencfős mezőnyében második idényét kezdte el augusztusban. Nevet is váltott, régebben az Olympia volt a klub nevében, nyártól viszont a II. Rákóczi Ferenc FK elnevezést használja.

„Tudvalévő, hogy Rákóczi fejedelem a magyarság nemzeti hőse, aki községünk szülötte és nálunk található a várkastélya. Az ő emléke előtt szerettünk volna tisztelegniˮ

– árulta el a tréner.

A borsiak tavaly elbukták a vécseiek elleni osztályozót, így nem kerülhettek vissza a hőn áhitott magasabb osztályba. A következő szezonban viszont már az V. ligában szeretnék folytatni a pontvadászatot.

„A gegenpressing stílust működtetjük, ami egyre inkább tökéletesedik. Annak ellenére, hogy a gólarányunk figyelemfelkeltő, sajnos rengeteg nagy helyzetet elpuskázunk. A legeredményesebb góllövőnknek Cap Rudolf számít. Húsztagú keretünkből csupán négy játékosunk harminc év körüli, a többiek egytől egyig saját nevelésű fiatalok, akik a ranglétra valamennyi fokán végigmentek. Nagy részük Kassán és Rozsnyón szerzett tapasztalatokat, ahol ifistákként magasabb osztályokban játszottakˮ – tájékoztatott az UEFA B licensszel rendelkező Nagy Tibor, aki az U19-esek szakmai munkáját is irányítja.

A közel ezerháromszáz lakosú Borsi sportpályáján rövidesen új lelátót építenek és két öltözőt létesítenek. Terveznek egy nemzetközi ifjúsági tornát is, amelyen kárpátaljai, erdélyi és magyarországi csapatokon kívül a borsi U19-esek mérettetik meg tudásukat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?