Hat hely foglalt a Felvidéki Labdarúgó-bajnokság országos döntőjében

focilabda

Szombaton rendezik Martoson a VII. Felvidéki Labdarúgó-bajnokság (FLB) 16 csapatos országos döntőjét. Hat hely már foglalt.  

Biztos induló a címvédő Ímely, Tornalja (Femaro Liga), valamint Egyházasbást, Fülek, Sajóvölgye és Balogvölgye (Nógrád és Gömör régió). A fennmaradó tíz rajtjogért tizenhat együttes csatázik a pénteki martosi selejtezőben. 

Mi történt idáig?

Sirgely Mátyás főszervező tájékoztatása szerint a Nógrád és Gömör régió négy legjobbja harcolta ki a martosi részvételt. Balogfalán zajlott a kilenc csapatot felvonultató torna. Nagy Csaba szervező szerint megérte a régióban hagyni a mérkőzéssorozatot, mert így többen összejöttek, mint ahányan elmentek volna tőlük a martosi selejtezőre.

„Jó focit láttunk, közben volt gulyásfőzés is, a kiváló szervezés a házigazdát dicséri, köszönet a balogfalaiaknak – mondta lapunknak Nagy Csaba. – Nagy meglepetésre az esélyes Rimaszombat már a csoportban elvérzett, csak harmadik lett, és lemaradt az éremcsatáról. A Fülek és az Egyházasbást nyerte a csoportküzdelmeket. Az elődöntőben a Fülek 7:1-re lelépte a Balogvölgyét, a másik ágon pedig az Egyházasbást múlta felül 2:1-re a Sajóvölgyét. Szorosak voltak az éremcsaták, mindkét mérkőzés csak büntetőkkel dőlt el. 1:1 után a Sajóvölgye 6:5-re verte a Balogvölgyét a bronzmeccsen, majd gólokban gazdag döntőben 4:4-re végzett a Fülek az Egyházasbásttal, és utána büntetőkkel 4:3-ra kikapott ellenfelétől. A Fülek már 3:0-ra is vezetett, ebből lett 4:4, és vesztes büntetőpárbaj.”

Eredetileg három helye volt a régiónak a martosi döntőben, végül a szervezők még egyet adtak azért, mert kilenc csapat is játszott a tornán. Más volt a helyzet a Femaro Ligában, ahol hat együttes lépett pályára, és a roma fiatalok őszi tornájának eredménye alapján a Tornalja kapott rajtjogot.

„Úgy egyeztünk meg a ligában, hogy nem játszunk friss tornát, hanem legutóbbi mérkőzéssorozatunk eredményeit vesszük figyelembe, s abból a Tornalja került ki győztesen. Őket küldjük tőlünk, de lesznek soraikban harkácsiak is – tájékoztatta lapunkat Váradi Zsolt, a liga szervezője. – Eredendően hét csapat is indult volna, de mivel csak hatan voltunk, és nem most játszottuk a selejtezőt, így csak egy hely maradt számunkra az országos döntőben. Így is hálásak vagyunk az FLB szervezőinek, hogy újra befogadtak minket, és immár harmadszor indulhattunk a bajnokságban csupa roma alakulatokkal.”

Érdekes

VII. FELVIDÉKI BAJNOKSÁG

Femaro Liga (selejtező, 6 csapat indult), Kálosa: Rimaszécs–Harkács 1:1; Kálosa– Tornalja 0:3, Méhi–Hanva 3:0, Rimaszécs–Tornalja 0:0, Harkács–Hanva 7:2, Kálosa–Méhi 6:2, Harkács–Méhi 4:0, Rimaszécs–Kálosa 1:2, Hanva–Tornalja 1:6, Rimaszécs– Hanva 3:0, Méhi–Tornaľa 0:2, Kálosa–Hanva 0:2, Rimaszécs–Méhi 5:1, Méhi–Tornalja 1:2, Hanva–Tornalja 0:1.

Végeredmény: 1. Tornalja 16, 2. Rimaszécs 8, 3. Harkács 7, 4. Kálosa 6, 5. Méhi 3 (7:19), 6. Hanva 3 (5:19).

A martosi országos döntőbe jutott: Tornalja.

Nógrád és Gömör régió, Balogfala (9 csapat indult) – A csoport, 1. forduló: Fülek–Füleksávoly 4:1, Sajóvölgye– Sajószentkirály 1:1. 
2. forduló: Túrócvölgye–Fülek 1:3, Füleksávoly–Sajóvölgye 1:4. 
3. forduló: Sajószentkirály–Túrócvölgye 5:2, Sajóvölgye– Fülek 2:3.
4. forduló: Füleksávoly–Sajószentkirály 3:4, Sajóvölgye– Túrócvölgye 6:3.
5. forduló: Sajószentkirály–Fülek 0:2, Túrócvölgye–Füleksávoly 2:0.
Sorrend: 1. Fülek, 2. Sajóvölgye, 3. Sajószentkirály, 4. Túrócvölgye, 5. Füleksávoly.

B csoport, 1. forduló: Balogvölgye–Egyházasbást 0:3, Rimaszombat–Balogfala 1:1.
2. forduló: Rimaszombat–Balogvölgye 1:2, Balogfala– Egyházabást 1:3.
3. forduló: Balogfala–Balogvölgye 2:3, Egyházasbást–Rimaszombat 1:2.
Sorrend: 1. Egyházasbást, 2. Balogvölgye, 3. Rimaszombat, 4. Balogfala.

Elődöntő: Egyházasbást–Sajóvölgye 2:1, Fülek–Balogvölgye 7:1. 
Bronzmeccs: Sajóvölgye–Balogvölgye 0:0 (6:5 büntetőkkel).
Döntő: Fülek-Egyházasbást 4:4 (3:4 büntetőkkel).

Végső sorrend: 1. Egyházasbást, 2. Fülek, 3. Sajóvölgye, 4. Balogvölgye.
Mind a négy csapat a martosi országos döntőbe jutott.
Díjazott – gólkirály: Genszký Kamil (Egyházasbást)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?