Öt brazil és két argentin Somorján

<p>Hivatalosan június 27-én kezdte meg a felkészülést az STK Somorja felnőttcsapata a II. labdarúgóliga őszi idényére, ám a felső-csallóköziekkel együttműködő Fluminense Rio de Janeiro különítménye csupán kedden este érkezett meg. A vezetők több szlovákiai erősítést is terveznek. Mika Lönnström vezetőedző derűlátó.</p>

Még e hét elején is meglehetősen foghíjas volt a somorjaiak öltözője, pedig négy tehetséges, saját nevelésű ifista is készülődött az edzésre. „Ágh Zoli Sopronba igazolt, Záhumenský Aranyosmarótra, Horváth Csaba pedig egyelőre nem döntött, vajon nálunk folytatja-e” – tájékoztatott Csölle Roland csapatvezető, mielőtt kisbusszal a tengerentúlról érkezőkért indult volna a bécsi repülőtérre. Marco Manso nevekkel is szolgált: „Visszatér a közönségkedvenc argentin Leonel Auban és Matheus Pato is, aki tavaly ősszel súlyos sérülést szenvedett, de már teljesen felépült. Sokat várunk a középpályás Fernando Netótól, valamint a jobboldalon bármilyen poszton bevethető Breno Santostól is. Három társuk, a szélvészgyors Matheus Nascimento, a labdazsonglőr Gabriel Silveira, valamint a gólvágónak készülő Gustavo Schutz (Auban honfitársa) alighanem az U19-es csapatunkban kezd majd, de már ősszel akár a felnőttek közé is léphetnek – bizakodik a sportigazgató, akit a hazai erősítésekről is kérdeztem. – Több kiszemelttel tárgyalunk, szombaton talán már többet mondhatok.” A zuhanyhíradó szerint a Besztercebányáról érkező Šimon Šmehýl és a Békéscsabát is megjárt Matúš Paukner minden bizonnyal Somorján köt ki. További erősítést jelenthet, hogy a hónapokra kidőlt Juraj Pančík is teljes értékű edzésmunkát végez.

Az együttes finn vezetőedzője látszatra nem nyugtalan a késeinek tűnő idénykezdet miatt. „Nem vagyok varázsló. Három hét természetesen kevés a csapat összecsiszolására, hiszen több dél-amerikai érkezőt egyelőre csak videófelvételeken láttam focizni. De nem sopánkodni kell, hanem végre keményen dolgozni. Legelőször a minden körülmények között győzelemre törő csapatszellemet szeretném beoltani a társaságba, aztán a tervezett taktikai elemeket és a játékstílusunkat. Szombaton idehaza a győri ETO lesz az ellenfelünk. Ez a barátságos mérkőzés és főleg a további két felkészülési találkozó Olomoucban, majd pedig a pomléi stadionunkban a Mosonmagyaróvár ellen, megmutatja, hol tartunk” – nyilatkozta lapunknak a keddi edzést követően Mika Lönnström. Több szurkoló véleményével is szembesítem őt: Ezután is főleg bekkelni fognak, mint tavasszal? Kissé csodálkozva néz rám: „A legutóbbi negyedik hely a jól megválasztott taktikánkból adódó szép eredmény. Majdnem minden hazai meccsünk után felzúgott a vastaps, ami ugyebár nem az elégedetlenség megnyilvánulása” – felelte Lönnström magabiztosan.

Mintegy végszóra, késő este fáradtan beestek a klubhelyiségbe a várva várt brazilok. Patóhoz lépek a magnómmal, de ő udvariasan hárít: „Szombatig csak aludni akarok, annyira kimerített a hosszú utazás. Szerencsére most itt is jó meleg van, nem kell dideregnem, mint tavaly ősszel. Könnyebb lesz az átállás, remélem, elkerülnek a sérülések is, s akkor végre megmutathatom, hogy mit tudok” – mondja elszántan, miközben nagyot ásít.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?