Örömfoci Nagyabonyban

<p>Dunaszerdahely/Nagy-</p><p>abony. Ma koraeste (17.30) kilencedik alkalommal rendeznek területi focigálát a Dunaszerdahelyi járásban, melynek kínálatában első alkalommal ifiösszecsapás is szerepel.</p>

ÁGH ISTVÁN

A területi szövetség hagyományos idény végi focigáláján ezúttal a legfelsőbb osztályban, az AG Sport Ligában elsőséget szerzett nagyabonyiak együttese és a felsőház találkozóin rivaldafénybe került futballisták alkotta területi válogatott örömfocijára kerül sor a bajnok otthonában. „A meccsellenőrök jelentésükben a párharcok általuk legjobbnak ítélt játékosait is megnevezték. A voksok összeszámlálása után alakult ki a területi válogatott, melybe két kapust és tizenhat mezőnyjátékost soroltunk be. A válogatott tagjai közül mindenki ott lesz a gálán, ketten közülük sérülés miatt nem állhatnak csatasorba. Az együttest edzőként Kiss Igor, a kisudvarnokiak és ifj. Majoros György, az egyházgelleiek trénere vezeti csatába” – hangzott Szerencsés Lajos, a területi szövetség titkárának meccs előtti helyzetjelentése.

Mivel a bajnokcsapat az idényzárón már megkapta az első helyezettnek járó trófeát és az érmeket, ezért a gálán csak a területi válogatott tagjait jutalmazzák. Ők a nevükkel ellátott mezt és emléktárgyat kapnak a szervezőktől.

A hagyományos focigála kilencedik felvonásán a területi mezőny legjobb játékvezetői hármasát, nevezetesen Ürögi Tamást (legjobb játékvezető), Szerencsés Márkot és Vígh Balázst (a két legjobb asszisztens) láthatja akcióban a drukkersereg. A szövetség képviselői megjutalmazzák a bajnokságok legjobb góllövőit, valamint az AG Sport Liga, a VII. és VIII. liga legsportszerűbb csapatát.

A csallóközi gálák történetében első ízben mutatkozik be a területi ifiválogatott, mely a hazaiak korosztályos kollektívájával méri össze tudását. „A program bővítésével szeretnénk motiválni az utánpótlás képviselőit, akik reményeink szerint az élmény hatására még nagyobb erőbedobással küzdenek azért, hogy a jövőben hasonló élményben legyen részük. Az U19-es területi válogatottunk összetétele már télen kialakult, a Gaál Tamás által irányított alakulatunk a kerületi szövetségi nyitrai tornáján debütált” – hívta fel a figyelmet az újdonságnak számító előmérkőzésre a szövetség tisztségviselője.

A focigála délután fél négykor az ifik párharcával rajtol el, öt órakor kezdődik a legjobbak jutalmazása, fél hatkor indul útjára a labda a rendezvény kicsúcsosodását jelentő gálamérkőzésen a nagyabonyiak és területi válogatott között.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?