Nyertek a szlovákok Vůjtek születésnapján

Minszk |

<p>A&nbsp;szlovák jégkorong-válogatott megszerezte második győzelmét a&nbsp;Fehéroroszországban zajló világbajnokságon, miután 4:1-re nyert az újonc olaszok ellen. Šatanék ezzel bebiztosították a&nbsp;bentmaradásukat, s&nbsp;még mindig van esélyük a&nbsp;negyeddöntős szereplésre.</p>

A mérkőzést Vladimír Vůjtek szövetségi kapitány 67. születésnapján rendezték. A tréner győzelmet kért ajándékba védenceitől, akik ezt a kérést teljesítették is. Az újonc ellen összeszedetten hokiztak Šatanék, Ďaloga révén megszerezték a vezetést, majd a második harmad elején Viedenský növelte az előnyt. Tatar góljával már 3:0 volt az állás, Egger csak szépíteni tudott. A harmadik játékrészben Michel Miklík állította be a 4:1-es végeredményt.

A szlovákok egyértelműen jobbak voltak ellenfelüknél, ezt a lövések aránya is mutatja: Šatanék 53-szor próbálkoztak lövéssel, míg az olaszok csak húszszor. „Felszabadultan akartunk játszani, és ez sikerült is – nyilatkozta a köztévének Michel Miklík, aki egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá Vůjtek születésnapi ajándékához. – Tudtuk, hogy mi korcsolyázunk jobban, és ezt ki is használtuk. Igyekeztünk tartani a korongot, és nem engedtük az olaszokat nagy helyzetekbe. Most az előttünk álló utolsó meccsre koncentrálunk, a táblázatot majd csak utána nézegetjük.“

A 4:1-es szlovák siker azt is jelenti, hogy a szlovákok már mindenképpen elkerülik az utolsó helyet, vagyis megmenekültek a kieséstől, sőt, még a negyeddöntőbe jutásra is van esélyük. Szlovákia egyike az A csoport négy hétpontos együttesének, de míg a szlovákok már csak egyszer lépnek jégre a csoportküzdelmek során (kedden délután Dánia ellen), addig riválisaikra, a csehekre, a norvégokra és a franciákra még két csoportmeccs vár. Svédország és Kanada már biztosan negyeddöntős.

Szlovákia–Olaszország 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Gólszerzők: Ďaloga (11.), Viedenský (24.), Tatar (35.), Miklík (49.), ill. Egger (39.). SZLOVÁKIA: J. Laco–K. Sloboda, Marek Ďaloga, J. Valach, Švarný, V. Mihálik, Marinčin–Šatan, Hrivík, L. Nagy–Miklík, J. Mikúš, Tatar–Marcel Haščák (32. A. Šťastný), Marcinko, Pánik–Skokan, Viedenský, Réway. OLASZORSZÁG: Bellissimo–Borgatello, Egger, Larkin, Nicoletti, Sullivan, T. Johnson, Hofer–Kostner, Di Casmirro, Scandella–Rocco, B. Ihnačák, Borrelli–Fontanive, Tudin, Gander–Insam, Bernard, Felicetti.

A csoport állása:

1. Svédország 5 4 1 0 0 14:6 14

2. Kanada 5 4 0 1 0 22:9 13

3. Franciaország 5 1 2 0 2 15:13 7

4. Csehország 5 1 1 2 1 14:14 7

5. Norvégia 5 2 0 1 2 14:15 7

6. Szlovákia 6 2 0 1 3 16:18 7

7. Dánia 5 1 1 0 3 12:17 5

8. Olaszország 6 1 0 0 5 5:20 3

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?