Nyert a DAC, László Csaba elégedett

Dunaszerdahely |

<p>A&nbsp;DAC&nbsp;futballcsapata negyedik felkészülési mérkőzésén 3:1-re&nbsp;nyert&nbsp;a cseh élvonalbeli FK Mladá Boleslav ellen. Ez volt a sárga-kékek idei első győzelme. A&nbsp;DAC&nbsp;Akadémia műfüves pályáján rendezett meccsen a vendégek szereztek vezetést, de a hazaiak Huk, Šafranko és Štepanovský góljával nyolc perc alatt fordítottak.&nbsp;</p>

Bizakodva várta a meccset a cseh liga 5. helyezettje, amely a felkészülés során eddigi kilenc mérkőzése közül nyolcat megnyert,egyszer pedig döntetlenezett. 
László Csaba vezetőedző betegség miatt nem számíthatott Pačindára, Michalík pedig térdsérülés miatt hiányzott. 

A 10. percben a vendégek szereztek vezetést: a korábban a Readinget és a prágai Spartát is megjárt 35 éves Matějovský szabadrúgásból lőtt a hálóba – 0:1. Félórányi játék után nyolc perc alatt három gólt lőtt a DAC. Előbb Zsivkovics beadását fejelte a kapu elé Ljubicic, és Huk közelről kiegyenlített – 1:1. A 35. percben egy tetszetős támadás végén a jól játszó Davis beadása után Šafranko becsúszva talált a kapuba – 2:1. Négy perc múlva Zsivkovics passzolt Štepanovskýhoz, aki a tizenhatos sarkáról a hosszú sarokba lőtt – 3:1. 

A második félidőben az erős széllel támogatott cseh csapat játszott fölényben, de csak egy komoly helyzete akadt, Chramosta fejesét Slávik bravúrosan hárította. 

A DAC összeállítása: Slávik– Zsivkovics, Šatka, Huk, Davis (69. Németh)–Ljubicic (77. Szépe)– Štepanovský (74. Kosorin), Aluku (64. Simon), Sarr (60. Kontár), Vida (82. Almási)–Šafranko (44. Mészáros). „Fontos volt, hogy két elmaradt felkészülési találkozó után végre játszottunk, hiszen nyakunkon a bajnokság. Szerettünk volna füves pályán focizni, ám az időjárás nagy úr, így műfüvön került sor a meccsre. Jól játszottunk első hazai meccsünkön, és megérdemelten nyertünk egy jó csapat ellen – értékelte az összecsapást lapunknak László Csaba, a DAC vezetőedzője. – Élvezetes focit hozott az első félidő, amelyben domináltunk. Sajnos, megint egy elkerülhető gólt kaptunk, hasonló hibát követtünk el, mint a senicai bajnokin. Azt viszont nagyon pozitívan értékelem, hogy az Európa Liga-csoportkörben játszó riválisunk ellen fel tudtunk állni, és rövid idő alatt három gólt lőttünk. Az első gólunk pontrúgás után esett, a második egy szépen felépített támadást követően, a harmadik pedig egy jól eltalált lövésből született. A szünet után taktikusan futballoztunk, csak egy lehetősége volt a vendégcsapatnak. A fiatal új szerzemények, Šatka, Aluku és Šafranko egyre jobban beépülnek az együttesbe. Az utóbbi gólt is lőtt. Ez a győzelem az önbizalom miatt is nagyon fontos, hiszen hamarosan kezdődik a bajnokság.” A panamai Eric Davis ősszel kölcsönjátékosként futballozott Dunaszerdahelyen, a napokban hároméves szerződést kötött a DAC-cal. Klubot váltott viszont az erőnléti edzőként tevékenykedő korábbi csapatkapitány, Szabó Ottó, aki hasonló beosztásban már az NB II-ben szereplő Puskás Akadémiánál dolgozik. 

Szombaton, február 11-én 14 órától a ligarajt előtt előtti főpróbán a sárga-kékek a cseh FC Fastav Zlínt fogadják. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?