NFL - Tebow nagy napja, kiesett a PittsburghDenver

<p>A hétvége meglepetését okozta a Tim Tebow vezette Denver Broncos vasárnap azzal, hogy hosszabbításban legyőzte a tavalyi nagydöntős Pittsburgh Steelers együttesét a profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának első körében.</p>

Az úgynevezett wild card-hétvége első három meccse a papírformának megfelelő eredménnyel zárult, szombaton a Houston Texans a Cincinnati Bengalst, a New Orleans Saints pedig a Detroit Lionst győzte le magabiztosan, majd vasárnap a New York Giants - váratlanul könnyedén - verte az Atlanta Falconst.
Míg az első három találkozón egyformán a hazai csapatok tűntek kicsit esélyesebbeknek, a denveri zárómeccs favoritja egyértelműen az alapszakaszt 12 győzelemmel és 4 vereséggel záró vendég Steelers volt a rájátszásba a liga jelenlegi leggyengébb csoportjának (AFC Nyugat) megnyerésével bekerült, 8/8-as mutatóval zárt Broncoszal szemben.
Az első negyedben semmi nem is utalt arra, hogy a Denvernek komoly esélye lehet a győzelemre, a második 15 percben azonban a nagyon gyenge dobónak tartott irányító, Tim Tebow (316 yard, 2 touchdown) sorra adta a szebbnél szebb hosszú passzokat, így 0-6-ról, 20-6-ra fordított a Broncos. A második félidőben magához tért a Pittsbugh, s óriási erőfeszítések árán kiegyenlített. A hosszabbítás első játékában azonban Tebow ismét passzolt, Demaryius Thomas a labdával meg sem állt a célterületig, a Broncos pedig 29-23-ra győzött.
Eredmények, rájátszás, wild card-hétvége:
Amerikai főcsoport (AFC):
-------------------------
Houston Texans (3. kiemelt)-Cincinnati Bengals (6.) 31-10
Denver Broncos (4.)-Pittsburgh Steelers (5.) 29-23 - hosszabbítás után

Nemzeti főcsoport (NFC):
------------------------
New Orleans Saints (3.)-Detroit Lions (6.) 45-28
New York Giants (4.)-Atlanta Falcons (5.) 24-2
A wild card-hétvégén a főcsoportok két legjobbja szabadnapos volt.

A főcsoport-elődöntők programja (magyar idő szerint):
AFC:
New England Patriots (1.)-Denver, vasárnap 2 ó
Baltimore Ravens (2.)-Houston, vasárnap 19 ó
NFC:
San Francisco 49ers (2.)-New Orleans, szombat 22:30 ó
Green Bay Packers (1.)-New York, vasárnap 22:30 ó

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?