NFL: kialakult a rájátszás mezőnye

<p>Vasárnap befejeződött a profi amerikaifutball-liga alapszakasza, s ezzel kialakult a 12 csapatos rájátszás mezőnye. Az utolsó játéknapon az Amerikai-főcsoportból (AFC) a Baltimore Ravens, a San Diego Chargers és a Miami Dolphins jutott be.</p>

Ebből a konferenciából korábban már biztosította rájátszásbeli helyét a ligaelső Tennessee Titans, a 2005-ös bajnok Pittsburgh Steelers és a 2006-ban győztes Indianapolis Colts. A Nemzeti-főcsoportból (NFC) a Minnesota Vikins és a Philadelphia Eagles csatlakozott a címvédő New York Giantshez, továbbá a Carolina Panthershez, az Atlanta Falconshoz és az Arizona Cardinalshoz.

A jövő heti első fordulóban főcsoportonként a legjobb kettő (Titans, Steelers, illetve Giants, Panthers) nem lép pályára. Az AFC-ben a Colts a Chargershöz, míg a Ravens a Dolphinshoz látogat. Az NFC-ben az Eagles a Vikings vendége lesz, a Falcons pedig a Cardinals otthonában lép pályára. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Az alapszakasz végével három csapat azonnal megvált vezetőedzőjétől: a Jets Eric Manginit, a Cleveland Browns Romeo Crennelt, míg a sportág történetében először 0-16-os szezont produkáló Detroit Lions Rod Marinellit küldte el. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?