Sport

Németh Krisztián a DAC új edzője

Dunaszerdahely | Hazai magyar edzője lesz a DAC Dunaszerdahelynek a 2016/17-es szezonban. Ahogy azt már megírtuk, csapatot Németh Krisztián fogja felkészíteni, segítője Borbély Balázs korábbi válogatott labdarúgó lesz.
ÚJ SZÓ ONLINE

2016. május 23. 17:16

A 41 éves Németh Krisztián négy év után visszatér a DAC-hoz. Hétfőn hároméves szerződést írt alá a sárga-kék klubbal, amely kétéves opciót is tartalmaz. A segédedző Borbély Balázs lesz, aki eddig a DAC B csapatát vezette. A kapusedző Martin Matlák marad.
 
Németh Krisztián 15 éves korában került a dunaszerdahelyi klubhoz, az 1997/98-as szezonban 24 meccset ligajátszott az A-csapatban. Emellett a Slovan B csapatában, a szencieknél és a rimaszombatiaknál is szerepelt, tatabányai kitérő után 2006-ban érkezett vissza a DAC-hoz. Összesen 74 első ligás mérkőzésen lépett pályára sárga-kék mezben.
 
Németh többször volt már másodedző a sárga-kékeknél, és vezetőedzőként is irányította a DAC-ot az élvonalban: a 2011/12-es szezonban a 4. forduló után vette át a csapatot, amely vezetése alatt emlékezetes meccseken legyőzte a Slovant és a zsolnai együttest is. (Az égszínkékek elleni 1:0-s DAC-siker után a Slovan akkori edzője, Vladimír Weiss mérgében taxival utazott vissza Pozsonyba.) Németh 18 bajnokin irányította a csapatot, aztán Werner Lorant vette át a helyét, ám Németh Krisztián asszisztensként mellette maradt.
 
Németh a szurkolók körében nem igazán kedvelt Tomislav Marictól veszi át a stafétabotot. A múlt héten végződött szezonban a horvát szakvezető irányítása alatt a DAC a 7. helyen végzett. 
 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"232684","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","style":"width: 100px; height: 71px; float: left; margin: 5px;","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]Maric távozásáról, és Németh Krisztián esetleges kinevezéséről itt írtunk korábban. 
 

 

Önnek ajánljuk

FOCUS: Čaputová lett a legmegbízhatóbb politikus

A kreativitás és a belső vezér is hiányzott a DAC-ból

Válek Iván Nemesócsa régi-új polgármestere

Kočner meg akarta akadályozni a Rusko elleni nyomozást

Részeg sofőr okozott balesetet Pozsony belvárosában

Megugrott az influenzások száma

Legfrissebb galériák
Olvasta már?