Németh Krisztián a DAC új edzője

Dunaszerdahely |

<p>Hazai magyar edzője lesz a DAC Dunaszerdahelynek a 2016/17-es szezonban. Ahogy azt már megírtuk, csapatot Németh Krisztián fogja felkészíteni, segítője Borbély Balázs korábbi válogatott labdarúgó lesz.</p>

A 41 éves Németh Krisztián négy év után visszatér a DAC-hoz. Hétfőn hároméves szerződést írt alá a sárga-kék klubbal, amely kétéves opciót is tartalmaz. A segédedző Borbély Balázs lesz, aki eddig a DAC B csapatát vezette. A kapusedző Martin Matlák marad. Németh Krisztián 15 éves korában került a dunaszerdahelyi klubhoz, az 1997/98-as szezonban 24 meccset ligajátszott az A-csapatban. Emellett a Slovan B csapatában, a szencieknél és a rimaszombatiaknál is szerepelt, tatabányai kitérő után 2006-ban érkezett vissza a DAC-hoz. Összesen 74 első ligás mérkőzésen lépett pályára sárga-kék mezben. Németh többször volt már másodedző a sárga-kékeknél, és vezetőedzőként is irányította a DAC-ot az élvonalban: a 2011/12-es szezonban a 4. forduló után vette át a csapatot, amely vezetése alatt emlékezetes meccseken legyőzte a Slovant és a zsolnai együttest is. (Az égszínkékek elleni 1:0-s DAC-siker után a Slovan akkori edzője, Vladimír Weiss mérgében taxival utazott vissza Pozsonyba.) Németh 18 bajnokin irányította a csapatot, aztán Werner Lorant vette át a helyét, ám Németh Krisztián asszisztensként mellette maradt. Németh a szurkolók körében nem igazán kedvelt Tomislav Marictól veszi át a stafétabotot. A múlt héten végződött szezonban a horvát szakvezető irányítása alatt a DAC a 7. helyen végzett.  [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"232684","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","style":"width: 100px; height: 71px; float: left; margin: 5px;","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]Maric távozásáról, és Németh Krisztián esetleges kinevezéséről itt írtunk korábban.  

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?