Nem volt egy stramm meccs…

<p>Már az is gyanús volt, hogy a Chelsea játékosai az első percben kétszer is hazaadták a labdát (34 másodperc alatt!), fel is szisszentek a semleges nézők: akkor ez egy ilyen mérkőzés lesz? Ilyen bizony.</p>

Hamar kiderült, hogy a Chelsea részéről ez a taktika. Időt húzni, betonozni. Ahogy a The Guardian írta: „negatív futball” a köbön. Negatív, de eredményes.

Ballack mint testőr

A Chelsea egyetlen célja az volt, hogy megússza kapott gól nélkül. Megúszta, ami nem akármilyen fegyvertény. Korábban a Bayern München és a Lyon is már az első félidőben négy-négy gólt kapott a Barcelonától. Ezt tartotta szem előtt Guus Hiddink, amikor a totális védekezés mellett döntött, feláldozva a középpályát is: Obi Mikel, Ballack vagy Lampard csak testőr volt ezen a meccsen.

Majdnem tökéletes?

Persze, kitámadni öngyilkosság lett volna a Barcelona ellen, labdát járatni dettó. Főleg úgy, hogy a Chelsea „nem érezte” a pályát, amely a Camp Nouban két méterrel hosszabb és egy méterrel szélesebb, mint a londoni Stamford Bridge-en. „Majdnem tökéletes volt a játékunk” – nyilatkozta utóbb John Terry. Vajon mire gondolhatott?

Čech passzai

Majdnem tökéleteset csak Petr Čech nyújtott ezen a meccsen. Az uefa.com olvasói szerint ő volt a mérkőzés hőse. Érdekes adat: a Chelsea játékosai közül a kapus Čech passzolt a legtöbbet (50 átadás). Lampard (29), Terry (24) vagy Ballack (24) csak kereste a labdát, ami általában Xavinál (99), Dani Alvésnél (77) vagy Iniestánál (73) volt.

Továbbjutási esélyek

A bukmékereknél az iksz ellenére a Barcelona maradt a favorit, a William Hill brit fogadóiroda a katalánok továbbjutására 1,73-szoros, a Chelsea sikerére pedig 2-szeres pénzt fizet. A visszavágót jövő szerdán, május 6-án játsszák, de addig még vár a Barcelonára egy El Clásico a Real Madrid ellen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?