Nem Katinka, Iron Lady!

Három aranyat, három ezüstöt és négy bronzot szereztek a magyarok a kazanyi vizes világbajnokságon.

Három aranyat, három ezüstöt és négy bronzot szereztek a magyarok a kazanyi vizes világbajnokságon. Hosszú Katinka számára ez volt pályafutása legütősebb vb-je.

Az úszóknak sikerült túlszárnyalniuk a két évvel ezelőtti barcelonai eredményeket, így Kiss László szövetségi kapitány elégedett a magyar szerepléssel. A 2013-as világbajnokságról három arannyal, egy ezüsttel és egy bronzéremmel tértek haza a magyarok, most 3-3-4 a mérleg.

A legütősebb vb

A szakember külön kiemelte a 400 és 200 méter vegyesen arany-, 200 méter háton pedig bronzérmes Hosszú Katinkát, aki nemcsak, hogy hozta magát, hanem azzal, hogy a rövidebbik vegyes számban világcsúccsal diadalmaskodott, túlteljesítette az elvárásokat.

Hosszú Katinka is meg volt elégedve a teljesítményével: „Ez a vb volt a legütősebb mind közül, amelyiken eddig úsztam. Benne van persze az is, hogy ötszörös világbajnok lettem, beleborzongok, hogy ez nem sikerült az elődöknek, akikre egyébként felnézek. A világcsúcs az, ami varázslatossá ezeket a kazanyi napokat. A gyerekkori álmom sikerült. Elmondhatatlanul jó ez. És hát kétszer is sírtam. Na, ezt sem gondoltam volna” – nyilatkozta a magyar versenyző, aki Kazanyban Katinkából végérvényesen Iron Lady-vé vált. „A becenevemhez illően versenyeztem. És azt gondolom, hogy mostantól az összes edzésemben is benne lesz ez a név. Katinka otthon marad a kis gondjaival, vagy éppen a hotelszobában. A medencében Iron Ladyvé fogok válni. Ezek az aranyak kellő erőt adnak, hogy így legyen” – mondta az úszóklasszis az Indexnek.

Hagyjuk Phelpset!

Hatalmas sikert ért el a vb-n Cseh László is, első úszóként a hetedik vb-jén is érmet szerzett. A 29 éves versenyző 200 méter pillangón arany-, 100-on ezüst-, 50-en pedig bronzérmet nyert.

„Laci több mint hét kilóval kevesebb, végre ideális a súlya, a rutinja pedig fantasztikus” – mondta róla Kiss László, aki hozzátette, szomorúan olvasta a magyar sajtóban, hogy Cseh teljesítményét beárnyékolta a 18-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps remeklése, aki a San Antonióban rendezett nyári amerikai bajnokságon jobb időket úszott. Kiss leszögezte, teljesen más egy világbajnokság, ahol Csehnek minden érméért háromszor kellett úszni, szemben Phelpsszel, akinek csak kétszer.

A Kazanyba 2009 óta veretlenül érkező Gyurta Dániel 200 méter mellen nyert bronzérmével kapcsolatban a kapitány elmondta, az olimpiai bajnok úszónak egyszerűen nem lett volna szabad ennyire erősen kezdeni a döntőben: „Úgy gondolom, száz mellen kellene javulnia, hogy ne történjen meg vele még egyszer az, hogy elvigyék, és ne tudja úgy teljesíteni a második száz métert, ahogyan azt neki kell.” Kiss László hozzátette, biztos benne, hogy Gyurta olimpiai felkészülését ez az eredmény még jobban erősíti majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?