Nehéz feladat előtt a győriek, a Slovan Belgrádban lép pályára

Győr/Belgrád |

<p>A Győr hazai pályán, a francia Montpellier ellen bizonyíthat, míg a Slovan Belgrádban, a Crvena Zvezda ellen lép pályára a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének harmadik körében. Mindkét találkozó fél kilenckor kezdődik.</p>

Pintér Attila együttese a selejtezők első fordulójában a Nitrát, a másodikban pedig a kazah Atyraut búcsúztatta nagyon magabiztosan, a franciák ellen ugyanakkor már egy kiszenvedett továbbjutás is egyértelműen a bravúr kategóriájába tartozna. A Győr ráadásul egy nappal a meccs előtt elveszítette egyik legjobbját, az észt Tarmo Kinket, mivel a klub eladta a játékost az angol másodosztályban érdekelt Middlesbroughnak.
„Ugyanúgy készültünk a Montpellier ellen, mint bármelyik másik meccsre. Szeretnénk hazai pályán előnyt szerezni, és nagyon sokat jelentene, ha a vendégek nem tudnának gólt rúgni“ - nyilatkozta Pintér Attila, a győriek trénere. A magyar együttes arra mindenképpen építhet, hogy kiváló formában játszik az utóbbi időben, s 2010-ben még egyetlen tétmeccsen sem veszített. A Montpellier erejéről sokat elárul, hogy a francia pontvadászatban sokáig a végső győzelemre is volt esélye. Ugyan csak ötödik lett, így lemaradt a Bajnokok Ligájáról, a második helyezett Olympique Lyon mindössze három ponttal előzte megaLigue1zárásakor. Ameccsen alengyel Borski fújjaasípot.
A Slovan a belgrádi Maracanában csap össze a szebb napokat is látott, pénzügyi gondokkal küszködő Crvena Zvezdával, Jozef Jankech szakvezetőnek elsősorban a sérülések okozhatnak gondot a kezdőcsapat kiválasztásánál. „Nem számolhatok Halenár, Obžera, Breznaník, Bagi és Kordič játékával. Dobrotka is lázas, antibiotikumokat szed, Slovák pedig izomhúzódást szenvedett a zsolnaiak elleni meccsen“ -tájékoztatott játékosai állapotáról a 72 éves szakember. „Ez van, ki kell vele egyeznünk. Úgyis tizenegyen lépnek a pályára, annyi focistánk pedig még játékra fogható. Az ellenfél védelmét sebezhetőnek tartom, tipikus balkáni focit játszanak, technikás játékosaik vannak. Nem feltartott kezekkel érkezünk Belgrádba.“ A pozsonyiak barátságos meccsen és EL-selejtezőn is látták ellenfelüket. A találkozót a portugál De Sousa vezeti. (SITA, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?