Négygólos győzelem biztos továbbjutást ér a csehek ellen

Varasd. A magyar férfi-kézilab-daválogatott 27:25-re kika-pott az előző kontinenstornán ezüstérmes Spanyolországtól az Eb csoportkörének 2.

Varasd. A magyar férfi-kézilab-daválogatott 27:25-re kika-pott az előző kontinenstornán ezüstérmes Spanyolországtól az Eb csoportkörének 2. fordu-lójában, így a csoport mai (18.15) zárómeccsén győznie kell a továbbjutáshoz a csehek ellen.

A hajrá döntött

A spanyolok ellen a szokatlanul lassú tempójú játék elméletileg a magyaroknak kedvezhetett volna, a támadásaik többségéből viszont hiányzott az átütőerő. Folyamatosan futott az eredmény után a rendkívül lelkes magyar válogatott, de a vezetést nem sikerült átvennie, utoljára 20:20-nál volt döntetlen az állás. A hajrában sok volt a szabálytalanság és a játékmegszakítás, a támadásban elkövetett hibák száma nem csökkent, így nem sikerült a bravúros pontszerzés, a spanyolok 27:25-re nyertek.

„Csak így lehetett esélyünk, ahogy ma kijöttünk a pályára. A dánok ellen a 40. percre elfáradtunk, de most megpróbáltunk hatvan percen át küzdeni és a maximumot hozni – nyilatkozta Schuch Timuzsin csapatkapitány. – Az volt a legfontosabb, hogy hátul biztosak legyünk, jól védekezzünk, mert lehetett tudni, hogy akkor bírni fogjuk a meccs végéig.”

Lékai Máté szerint eddig a túl sok technikai hiba a válogatott Achilles-sarka. „Sajnos ebben én járok az élen. Nagyon bánt, hogy így megy a játék ezen a tornán, nem úgy, ahogyan szeretném. Mindent megteszek, hogy ez javuljon, és úgy teljesítsek, ahogyan ősszel” – mondta Lékai.

Jön a számolgatás

A magyar válogatott a D csoport mai zárómeccsén a csehekkel találkozik. Utóbbiak az első körben 17 gólos vereséget szenvedtek Spanyolországtól, hétfőn viszont óriási meglepetésre 28:27-re legyőzték Dániát. Mindez azt jelenti, hogy Lékaiéknak a biztos továbbjutáshoz legalább négy góllal kell legyőzniük Csehországot (mivel számolni kell azzal az eshetőséggel is, hogy a dánok is csak két ponttal zárnak, így az egymás elleni minitabella, konkrétan a magyarok, a dánok és a csehek egymás elleni összesített gólkülönbsége döntene arról, melyik két gárda követi a középdöntős csoportba a spanyolokat).

Ha a magyar győzelem csak egy-, két- vagy háromgólos lesz, úgy a Vranjes-csapat továbblépéséhez az kell, hogy a dánok az esti meccsen pontot szerezzenek a spanyolok ellen. Döntetlen vagy cseh siker esetén a magyarok számára befejeződne a torna, de ezt kizártnak tartják a játékosok.

„A cseheket meg kell vernünk, mert nem három mérkőzésre érkeztünk ide, Varasdra. Fejlődik a csapat, ezt jól lehetett látni. Előreléptünk, és remélem, ezt tovább tudjuk vinni a következő összecsapásra is” – jelentette ki Schuch. Lékai szerint a csehek ellen nem lesz szükség arra, hogy lassítsák a játékot, ahogyan a spanyolok ellen tették. Ők eléggé nyitottan védekeztek, a csehek védelme viszont inkább a dánok játékára hasonlít. „Ők is cserélnek a védekezés és a támadás között egy-két játékost. Alaposan fel fogunk készülni, és remélem, legalább négy góllal nyerünk, mert nem szeretnénk a spanyol–dán meccsre bízni a továbbjutásunkat” – tette hozzá Lékai.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány elárulta, szinte biztosan becseréli a keretbe Országh Ádámot, a Dabas jobbszélsőjét és Fekete Dávidot, a Budakalász balszélsőjét. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?