NBA - Már 3-0-ra vezet a Golden State a döntőben

Cleveland |

<p>A Golden State Warriors idegenben is legyőzte a címvédő Cleveland Cavaliers együttesét az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének harmadik mérkőzésén, így már 3-0-ra vezet a párharcban.</p>

A 2015-ös bajnok oaklandiek - akik még mindig veretlenek a rájátszásban - ezzel már csak egy sikerre vannak a bajnoki címtől. Az NBA történetében még egyetlen csapat sem fordított meg párharcot 0-3-ról.         

Eredmény:

döntő, 3. mérkőzés:

Cleveland Cavaliers-Golden State Warriors 113-118 (32-39, 29-28, 33-22, 19-29)

legjobb dobók: James 39, Irving 38, Smith 16, illetve Durant 31, Thompson 30, Curry 26

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-0 a Golden State javára.
    

A Cleveland a meccs nagy részében vezetett, aztán a hajrában a vendégek egy 11-0-ás sorozattal fordítottak. Ebben kulcsszerepe volt Kevin Durant 45 másodperccel a vége előtt bedobott triplájának, amellyel a Warriors átvette a vezetést (113-114).

"Csak a kosarat néztem. Egész életemben ezen a dobáson dolgoztam, és felszabadító érzés volt látni, ahogy bement" - jelentette ki a meccs hőse, akiről Steve Kerr vezetőedző is elismerően beszélt:

"Régóta fantasztikus játékos már, és most érzi, hogy itt van az ő ideje, az ő csapata" - mondta a mester, majd a siker titkáról így vélekedett: "A túloldalon James és Irving is sok párharcot vívott egy az egy ellen, én pedig folyton azt mondogattam a fiúknak, hogy el fognak fáradni."

A Golden State 15/0-ás győzelem/vereség mérleggel büszkélkedhet a rájátszásban, amire még nem volt példa az NBA-ben, de a többi három nagy észak-amerikai liga playoffjában sem. Az oaklandi gárda az első félidőben kilenc triplát dobott, erre még egy csapat sem volt képes NBA-döntőben.

A tavalyi finálét 1-3-as hátrányból megnyerő Cavaliersen LeBron James 39 és Kyrie Irving 38 pontja sem segített. 

A clevelandiek magyar idő szerint szombaton hajnalban próbálkozhatnak meg a szépítéssel, ugyancsak hazai pályán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?