NB I: Medgyes, Szépe és Urblík is jó szezont zárt

medgyes

A labdarúgó NB I hétvégén befejeződött szezonjában összesen kilenc szlovákiai labdarúgó (köztük három szlovákiai magyar) lépett pályára. Némelyikük alapemberré vált, de volt olyan is, akiről mintha teljesen megfeledkezett volna az edzője.

A dunaszerdahelyi származású Medgyes Sinan balhátvédként az ősszel alapembere volt az újonc budafokiaknak. Medgyes a téli átigazolási időszakban posztriválist kapott, így január–február környékén már kevesebb játéklehetőséget jutott neki. Ezután visszaküzdötte magát a csapatba, és a legtöbbször újra kezdőként számolt vele Csizmadia Csaba, majd Pacsi Bálint vezetőedző, így összesen 27 mérkőzésen lépett pályára a szezon során, és egy gólt szerzett.

Ennél lényegesen többet ingázott a kezdő tizenegy és a cserepad (valamint a sérülések) között a nádszegi Szépe János a ZTE csapatában. A 25 éves belső védő az őszi szezon elején több mint egy hónapot hagyott ki sérülés miatt, tavasszal pár nap híján két hónapig volt harcképtelen. Összességében így is 20 bajnokin léphetett pályára, és védő létére négy góllal zárta a szezont.

Az ipolysági Urblík József bár nem volt kihagyhatatlan, de nagyon fontos láncszem volt a történelmi szezont futó Puskás Akadémia csapatában: a középpályás 22 mérkőzésen kapott szerepet és egy gólt szerzett.

A bajnoki aranyat szerző Ferencváros támadója, Róbert Mak 19 bajnokin kapott szerepet, viszont mindössze hétszer volt a kezdőcsapat tagja. A BL-ben szintén csak kiegészítő játékosként számított rá Szerhij Rebrov, aki öt csoportmeccsen küldte pályára a szlovák játékost, mindegyik alkalommal csereként. Mak egyetlen tétmeccsen szerzett góllal zárta a szezont a zöld-fehéreknél, és nem lenne meglepő, ha a nyáron klubot váltana. Míg Maknál esélyes a klubváltás, csapattársánál, Michal Škvarkánál már kész tény: a Ferencváros hétfőn jelentette be a távozását. A középpályás csak 11 bajnokin lépett pályára (mindössze kétszer kezdőként), a BL-keretbe nem is nevezte őt Rebrov, ráadásul február 27-én lépett pályára utoljára a bajnokságban. 

Mezőkövesden három szlovák labdarúgó is szerepel: Róbert Pillár 12 bajnokin játszott és messze nem volt olyan meghatározó alakja a Zsórynak, mint az elmúlt két évben. Jakub Vojtuš a télen érkezett Pintér Attila csapatához Kolozsvárról: a támadó 15 mérkőzésen lépett pályára, de csak egy gólt lőtt, így egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A szintén télen igazolt Martin Chrien csak egyetlen bajnokit hagyott ki fél év alatt, viszont érdekesség, hogy egyiket sem játszotta végig: nyolcszor le-, nyolcszor pedig becserélték a középpályást.

A magyar állampolgársággal is rendelkező veterán hálóőr, Tomáš Tujvel vele ellentétben egyetlen percet sem (!) hagyott ki az egész szezon során, mind a 33 bajnokin ő őrizte az egyébként gyenge szezont futó Budapest Honvéd kapuját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?