Nagytúri diákelsőség Léván

teremfoci
Léva |

Tavaly első ízben mérettették meg magukat és másodikok lettek, idén pedig az eredményes őszi bajnoki idényt sikerült megkoro-názniuk egy teremtornás aranyéremmel. Kiegyensúlyozott és magabiztos teljesítményüknek köszönhetően a nagytúri diákok elhódították a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség elnökének serlegét.

A Korpona patak partján fekvő település tinédzserei ugyan nehézkes rajtot vettek az óbarsiakkal szemben, ám két másik csoportbeli meccsükön gólzáporos győzelmet arattak a bakabányaiak és a garamkálnaiak ellen. Később az elődöntőben is markáns produkciót nyújtottak, a fináléban pedig 7:2 arányban valósággal lehengerelték az elfáradt nagyölvedieket.

Némi meglepetésre két csapat szemmel láthatóan kilógott a sorból. A garamkelecsényiek pont nélkül zárták az alapszakaszbeli viadalokat, mindössze ötször találtak be az ellenfelek kapujába, és kapusuk huszonhét alkalommal volt kénytelen kiszedni a hálóból a labdát, a garamkálnaiak valamelyest jobban teljesítettek, és egy pontot sikerült kiharcolniuk. Mindkét alakulat sereghajtóként pironkodott csoportjában. Örvendetes viszont, hogy a déli régióból három kollektíva került az elődöntőbe.

„Sajnos nem fedeztem fel olyan labdarúgót, aki nagyjából megüti a kerületi szintet. Az pedig kifejezetten elkeserítő, hogy a kapusok zömmel túlsúlyosak, a lábbal való munkának pedig kétségkívül fejlődnie kellene. Úgy vélem, hogy a játék színvonala évről évre alacsonyabb ˮ – vélekedett kritikusan Gubík László, a lévai U11-esek edzője, aki egykoron kiváló kapus hírében állt.

A nagytúriak magától értetődően örülnek a tornagyőzelemnek. Mindemellett közülük került ki a legjobb kapus és a góllövő is.

Kellemesen megleptek a nagyölvediek, szerintem túlteljesítették az elvárásokat. A húzóemberüknek számító Sárközi József végig a pályán volt, egyszer sem cserélték le. Magunkat a döntőbe vártuk, ami be is jött. A fiúk egész télen mozgásban voltak, a hozzánk közeli Gyűgyön is részt vettünk egy teremtornán. Kapusunk, Jaďuď Márk Alex, aki tagja a tizenhárom évesek járási válogatottjának is, bravúrok sokaságát mutatta be, Lukáš Zekucia pedig a támadások befejezésében jeleskedett. Nagyon kitett magáért a csapat, a több mint száz nézőt is jól szórakoztattukˮ – nyilatkozta lapunknak Saliga József, a tornagyőztes nagytúriak edzője. 

Érdekes

Tornatények

A csoport: Nagytúr– Óbars 2:1. g.: Zekucia 2, ill. Hostinský; Garamkálna–Bakabánya 2:2,, g.: Kaminský, Solčanský, ill. Kuruc 2; Nagytúr–Bakabánya 7:2, g.: Mikulai 5, Zekucia, Suchetka, ill. Šebo, Čecha; Garamkálna–Óbars 2:5, g.: Kaminský 2, ill. Kúdela 5; Nagytúr–Garamkálna 8:1, g.: Suchetka 3, Antus 2, Zekucia 2, Mikulai, ill. Solčansky; Bakabánya–Óbars 2:4, g.: Sedlia, Mlynárik, ill. Ujhelyi (4).
A csoport végeredménye:
 1. Nagytúr    3    3    0    0    17:4    9
 2. Óbars    3    2    0    1    10:6    6
 3. Bakabánya    3    0    1    2    6:13    1
 4. Garamkálna    3    0    1    2    5:15    1
B csoport: Garamkovácsi–Nagyölved 2:4, g.: Červenák,Kotora, ill. Sárközi 3, Varga; Garamkelecsény–Garamszentgyörgy 0:12, g.: Kováč 4, Rafael 4, Horváth 3, Belecký; Garamkovácsi– Garamszentgyörgy 3:4, g.: Janovický 2, Červenák, ill. Kováč 2, Rafael, Horváth; Garamkelecsény–Nagyölved 2:5, g.: Lukáč 2, ill. Varga 3, Kováč, Balog; Garamkovácsi–Garamkelecsény 10:3, g.: Červenák 4, Janovický 2, Pavlovič, Gregor, Kotora, Jakubík; Nagyölved–Garamszentgyörgy 2:1, g.: Danis, Sárközi, ill. Horváth.
 1. Nagyölved    3    3    0    0    11:5    9
 2. Garamszentgyörgy    3    2    0    1    17:5    6
 3. Garamkovácsi    3    1    0    2    15:11    3
 4. Garamkelecsény    3    0    0    3    5:27    0

Mérkőzés a 7. helyért: Garamkálna–Garamkelecsény 3:5, g.: Bajan 2, Kaminský, ill. Lukáč 5. 
Mérkőzés az 5. helyért: Bakabánya–Garamkovácsi 3:2, g.: Šebo, Čecha, Kuruc, ill. Červenák 2. 
Elödöntő: Nagytúr–Garamszentgyörgy 3:2, g.: Zekucia, Suchetka, Žirko, ill. Minár, Rafael; Óbars–Nagyölved 1:2, g.: Kúdela, ill. Varga, Sárközi. 
Mérkőzés a 3. helyért: Garamszentgyörgy–Óbars 2:5, g.: Kováč, Horváth, ill. Hostinský 2, Kúdela 2, Ujhelyi. 
Döntő: Nagytúr–Nagyölved 7:2, g.: Zekucia 3, Mikulai 3, Lukáč, ill. Suchetka, Sárközi. 

Díjazottak – legjobb kapus: Alex Márk Jaďuď (Nagytúr), legjobb mezőnyjátékos: Andrej Kúdela (Óbars), legjobb góllövő: Lukáš Zekucia (Nagytúr). 
A tornagyőztes nagytúriak csapata: Jaďuď Márk Alex, Boris Mikulas, Suchetka Róbert, Lukáš Zekucia, Matyo Erik, Križan Maxim, Suchetka Christian, Darányi Viktor, Tatiana Šebešová, Viktor Zekucia, Martin Žirko, Karin Luptáková, Antus Tamás. Edző: Saliga József. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?