Sport

Nagytúri diákelsőség Léván

Léva | Tavaly első ízben mérettették meg magukat és másodikok lettek, idén pedig az eredményes őszi bajnoki idényt sikerült megkoro-názniuk egy teremtornás aranyéremmel. Kiegyensúlyozott és magabiztos teljesítményüknek köszönhetően a nagytúri diákok elhódították a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség elnökének serlegét.
Ábel Gábor

2020. március 4. 11:39

teremfoci
A tornagyőztes nagytúri csapat (Ivo Porubský felvétele)

A Korpona patak partján fekvő település tinédzserei ugyan nehézkes rajtot vettek az óbarsiakkal szemben, ám két másik csoportbeli meccsükön gólzáporos győzelmet arattak a bakabányaiak és a garamkálnaiak ellen. Később az elődöntőben is markáns produkciót nyújtottak, a fináléban pedig 7:2 arányban valósággal lehengerelték az elfáradt nagyölvedieket.

Némi meglepetésre két csapat szemmel láthatóan kilógott a sorból. A garamkelecsényiek pont nélkül zárták az alapszakaszbeli viadalokat, mindössze ötször találtak be az ellenfelek kapujába, és kapusuk huszonhét alkalommal volt kénytelen kiszedni a hálóból a labdát, a garamkálnaiak valamelyest jobban teljesítettek, és egy pontot sikerült kiharcolniuk. Mindkét alakulat sereghajtóként pironkodott csoportjában. Örvendetes viszont, hogy a déli régióból három kollektíva került az elődöntőbe.

„Sajnos nem fedeztem fel olyan labdarúgót, aki nagyjából megüti a kerületi szintet. Az pedig kifejezetten elkeserítő, hogy a kapusok zömmel túlsúlyosak, a lábbal való munkának pedig kétségkívül fejlődnie kellene. Úgy vélem, hogy a játék színvonala évről évre alacsonyabb ˮ – vélekedett kritikusan Gubík László, a lévai U11-esek edzője, aki egykoron kiváló kapus hírében állt.

A nagytúriak magától értetődően örülnek a tornagyőzelemnek. Mindemellett közülük került ki a legjobb kapus és a góllövő is.

Kellemesen megleptek a nagyölvediek, szerintem túlteljesítették az elvárásokat. A húzóemberüknek számító Sárközi József végig a pályán volt, egyszer sem cserélték le. Magunkat a döntőbe vártuk, ami be is jött. A fiúk egész télen mozgásban voltak, a hozzánk közeli Gyűgyön is részt vettünk egy teremtornán. Kapusunk, Jaďuď Márk Alex, aki tagja a tizenhárom évesek járási válogatottjának is, bravúrok sokaságát mutatta be, Lukáš Zekucia pedig a támadások befejezésében jeleskedett. Nagyon kitett magáért a csapat, a több mint száz nézőt is jól szórakoztattukˮ – nyilatkozta lapunknak Saliga József, a tornagyőztes nagytúriak edzője. 

Tornatények

A csoport: Nagytúr– Óbars 2:1. g.: Zekucia 2, ill. Hostinský; Garamkálna–Bakabánya 2:2,, g.: Kaminský, Solčanský, ill. Kuruc 2; Nagytúr–Bakabánya 7:2, g.: Mikulai 5, Zekucia, Suchetka, ill. Šebo, Čecha; Garamkálna–Óbars 2:5, g.: Kaminský 2, ill. Kúdela 5; Nagytúr–Garamkálna 8:1, g.: Suchetka 3, Antus 2, Zekucia 2, Mikulai, ill. Solčansky; Bakabánya–Óbars 2:4, g.: Sedlia, Mlynárik, ill. Ujhelyi (4).
A csoport végeredménye:
 1. Nagytúr    3    3    0    0    17:4    9
 2. Óbars    3    2    0    1    10:6    6
 3. Bakabánya    3    0    1    2    6:13    1
 4. Garamkálna    3    0    1    2    5:15    1
B csoport: Garamkovácsi–Nagyölved 2:4, g.: Červenák,Kotora, ill. Sárközi 3, Varga; Garamkelecsény–Garamszentgyörgy 0:12, g.: Kováč 4, Rafael 4, Horváth 3, Belecký; Garamkovácsi– Garamszentgyörgy 3:4, g.: Janovický 2, Červenák, ill. Kováč 2, Rafael, Horváth; Garamkelecsény–Nagyölved 2:5, g.: Lukáč 2, ill. Varga 3, Kováč, Balog; Garamkovácsi–Garamkelecsény 10:3, g.: Červenák 4, Janovický 2, Pavlovič, Gregor, Kotora, Jakubík; Nagyölved–Garamszentgyörgy 2:1, g.: Danis, Sárközi, ill. Horváth.
 1. Nagyölved    3    3    0    0    11:5    9
 2. Garamszentgyörgy    3    2    0    1    17:5    6
 3. Garamkovácsi    3    1    0    2    15:11    3
 4. Garamkelecsény    3    0    0    3    5:27    0

Mérkőzés a 7. helyért: Garamkálna–Garamkelecsény 3:5, g.: Bajan 2, Kaminský, ill. Lukáč 5. 
Mérkőzés az 5. helyért: Bakabánya–Garamkovácsi 3:2, g.: Šebo, Čecha, Kuruc, ill. Červenák 2. 
Elödöntő: Nagytúr–Garamszentgyörgy 3:2, g.: Zekucia, Suchetka, Žirko, ill. Minár, Rafael; Óbars–Nagyölved 1:2, g.: Kúdela, ill. Varga, Sárközi. 
Mérkőzés a 3. helyért: Garamszentgyörgy–Óbars 2:5, g.: Kováč, Horváth, ill. Hostinský 2, Kúdela 2, Ujhelyi. 
Döntő: Nagytúr–Nagyölved 7:2, g.: Zekucia 3, Mikulai 3, Lukáč, ill. Suchetka, Sárközi. 

Díjazottak – legjobb kapus: Alex Márk Jaďuď (Nagytúr), legjobb mezőnyjátékos: Andrej Kúdela (Óbars), legjobb góllövő: Lukáš Zekucia (Nagytúr). 
A tornagyőztes nagytúriak csapata: Jaďuď Márk Alex, Boris Mikulas, Suchetka Róbert, Lukáš Zekucia, Matyo Erik, Križan Maxim, Suchetka Christian, Darányi Viktor, Tatiana Šebešová, Viktor Zekucia, Martin Žirko, Karin Luptáková, Antus Tamás. Edző: Saliga József. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Igor Matovič szlovák miniszterelnök és Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes a Medve–Vámosszabadi határátkelőnél tegnap reggel. Brüsszel szerint július elejétől fokozatosan megnyitnák az EU külső határait.⋌(Somogyi Tibor felvétele)

A szlovák politikában a trianoni évforduló kapcsán újra előkerült a magyarkártya

Berényi: „Nem volt megfelelő a memorandum átadásának időzítése”

Komárom

Komáromi Nyár – újragondolva

rendőrség illusztráció

Vizsgálja a rendőrség a pozsonyi, vereknyei roncstelep ügyét

vásárlás

A nagy üzletláncok a járvány nyertesei

Romsics Ignác

„A történész az igazság megismerésére törekszik...”

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.