Nagyon megérdemelt döntetlen

Moszkva. Szlovákia labdarúgó-válogatottja szombaton Moszkvában döntetlen eredményt ért el világbajnoki selejtező mérkőzésen Oroszország együttese ellen. Dušan Galis vezetőedző csapata a meccs nagy részében jobb volt ellenfelénél, s ha több szerencséje van, a három pontot is elhozhatta volna az orosz fővárosból.

Marek Mintál Alekszej Szmertyin elől elfejeli a labdát a szombat esti, oroszok elleni világbajnoki selejtező mérkőzésenTASR/AP-felvételMár a meccs elején óriási helyzetbe került Mintál, 10 méterről azonban Malofejev kapust találta el a labdával, a másik oldalon a gólerős Kerzsakov puskázott el egy ziccert. Negyedórányi játék után szinte a semmiből szereztek gólt az oroszok: Kerzsakov kötényt adva Greškónak Bulikin elé tálalta a labdát, s a csatár mintegy 20 méterről, amolyan hulló falevelet küldött Čontofalský kapujára, s a labda magas ívben a hálóban kötött ki. Mindenki azt várta, hogy a vendéglátók a gól után támadóbb felfogásban fognak futballozni, de nem így történt, inkább a szlovák csapatra volt jellemző az offenzíva. Dušan Galis vezetőedző legénysége ügyesen, taktikusan futballozott, s ez láthatóan meglepte a hazai gárdát, amely szétesően, sok hibával futballozott, a kapu előtt nem tudott mit kezdeni a labdával. A 39. percben Saronov nagy hibája után Németh Szilárd előtt adódott gólszerzési alkalom, ám szemtől szemben Malofejevvel rosszul találta el a labdát.. Nem sokkal előtte a házigazdák növelhették volna előnyüket, Kerzsakov bombaerős lövését Čontofalský látványos vetődéssel szögletre ütötte. Már a rájátszásnál tartott az első félidő, amikor Michalík ügyesen betört a tizenhatoson belülre, de fölé lőtt.

Szünet után Greško szabadrúgása alig kerülte el a jobb kapufát, az 57. percben Németh került Malofejev közelébe, a kapus felszedte előle a labdát. Szlovák fölényben zajlott az összecsapás, de egy gyors hazai ellentámadás után Greško nem bírt Kerzsakovval, földre vitte, s az oroszok tizenegyest rúghattak (72.). Karjaka erős lövése a kapu közepében álló Čontofalskýt találta el. Már-már úgy tűnt, hogy vereséget szenved az állandóan támadó szlovák csapat, ám a 88. percben Zabavník a védővonal mögé ívelte a labdát, Vittek lecsapott rá, s fordulásból a hálóba küldte. A hektikus hajrában több gól már nem esett, így a vendégek megérdemelten szereztek pontot.

Ugyancsak szombaton játszották az U21-es válogatottak Eb-selejtezőjét, mely az oroszok 4:0-ás győzelmével végződött. (ie)

Oroszország–Szlovákia 1:1 (1:0)

Góllövők: Bulikin (15.), ill. Vittek (88.). Játékvezető: Gonzalez (spanyol), 11 000 néző. Sárga lap: Varga. OROSZORSZÁG: Malofejev–Anyukov, Saronov, Kologyin, Jevszejev (46. Szennyikov), Szmertyin–Hohlov (66. Bojarincev), Alenyicsev, Karjaka–Bulikin, Kerzsakov. SZLOVÁKIA: Čontofalský–Zabavník, Kratochvíl, Varga, Greško–Karhan, Hanek (84. Reiter)–Mintál, Vittek, Michalík (76. Čech)–Németh Szilárd (76. Breška)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?