Nagy vérátömlesztés Nagyölveden

nagyölvediek

Az előző idényben is sokan úgy vélték, hogy alulteljesített a nagyölvedi csapat az anyagi lehetőségekhez képest.   
 

Hosszú ideig nehéz helyzetben voltak a kiesés elkerüléséért folyó harcban, ám a véghajrában megemberelték magukat, és huszáros hajrával az utolsó hat meccsüket zsinórban megnyerték. Jelenleg is hasonló helyzetben vannak, ugyanis a nyugat-szlovákiai Tipos III. ligában a nem éppen hízelgő tizenharmadik helyen telelnek. „Mindössze négy alkalommal örülhettünk a győzelemnek, ötször remiztünk, hat ízben pedig kikaptunk. Nem volt megfelelő a mérkőzésekre való felkészülés és nemegyszer a győzelem iránti vágy sem alakult ki labdarúgóinkban. A kilencedik fordulóban aztán edzőt váltottunk, Milan Mrllák helyére Igor Kasana került” – ecsetelte az ősszel történteket Urbán Ferenc nagyölvedi klubmenedzser.


A csapat gőzerővel készült a tavaszi szezonra. Január 9-e óta hetente négy alkalommal edzett. Ešek Róbert, Martin Letko, Eduard és Patrik Horáček visszatért korábbi klubjukba, az érsekújvári FKM-be, Krupánszki Patrik Veľké Lovcén, Igor Obert Ímelyen, Kojo Matics pedig Bősön folytatja. Némelyikükkel a szakmai stáb volt elégedetlen, akadtak viszont olyanok is, akik családi okból távoztak, vagy másutt vállaltak edzői feladatot. „Egy-két játékos a végsőkig hitegetett bennünket, hogy továbbra is nálunk képzeli el pályafutása folytatását, de váratlanul kereket oldott. Kollégáimmal közösen mérlegeltük a kiszemelt új szerzemények tudását, jellemét, és gondolom, jól döntöttünk. Már most észlelhető a megváltozott öltözői hangulat, ami szintén az előrelépés fontos záloga lehet” – nyomatékosította Urbán Ferenc.


A nagyölvediek kerete huszonegy tagú, újonc Aleksandr Luzin, a komáromi KFC-ből, Igor Zelník és Peter Hlaváč (mindketten ViOn Zl. Moravce-Vráble), Gál Rudolf (Imeľ), Králik Csaba (Šamorín), Szabó Marek (Zalaegerszeg), a Horvátországból érkező Stipe Simunovic, továbbá a Marcelházáról visszatérő Tóth Tamás. „Nyolc felkészülési meccset játszottunk, és hat napot az MLSZ telki edzőközpontjában töltöttünk. A tavaszi folytatásban elsősorban a biztos bennmaradás lehet a fő célunk. Hajtós, sokat futó csapat leszünk, ácsorgó, öreguras focival nem lehet eredményeket elérni. Játékosainknak valamennyi mérkőzésen fel kell szántani a pályát, és az utolsó leheletükig kell küzdeniük a győzelemért” – vázolta elképzeléseit a klubmenedzser.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?