MORMONFÖLDI MOZAIK

- ARANY A NYAKBAN ÉS AZ UJJON. Nemcsak a nyakán, hanem már az ujján is aranyat hord a női szánkós olimpiai bajnok Sylke Otto. A német versenyző barátja, Ronald Grund megkérte a kezét. „Már legfőbb ideje volt” – mondta tréfásan Otto, s hozzátette: nem szeretnének sokáig várni az esküvővel.- HELMINEN REKORDJA.

- ARANY A NYAKBAN ÉS AZ UJJON. Nemcsak a nyakán, hanem már az ujján is aranyat hord a női szánkós olimpiai bajnok Sylke Otto. A német versenyző barátja, Ronald Grund megkérte a kezét. „Már legfőbb ideje volt” – mondta tréfásan Otto, s hozzátette: nem szeretnének sokáig várni az esküvővel.- HELMINEN REKORDJA. Sporttörténeti rekordot állít fel Salt Lake Cityben Raimo Helminen, a finn férfi jégkorong-válogatott játékosa. Az Ilves Tampere 38 éves csatára az első a sportág képviselői közül, aki már hatodik olimpiáján szerepel. Az eddigi csúcsot két német, Udo Kiessling és Dieter Hegen tartotta: mindketten 5-5 alkalommal léptek jégre.- MÜHLEGG TRIPLÁZNI SZERETNE. Johann Mühlegg, aki a sífutók 30 km-es szabadstílusú viadala után az üldözéses versenyben is a legjobbnak bizonyult, triplázni akar a téli olimpián. A német születésű spanyol versenyző harmadik aranyérmét is szeretné megszerezni a február 23-án sorra kerülő 50 km-es klasszikus stílusú versenyen. „Bőven van időm, kipihenhetem magam, s remélem, teljesen frissen vághatok neki ennek a pokoli távnak – mondta Mühlegg. – A taktikám egyszerű: 25-30 km-ig az élbolyban haladni, aztán majd csak lesz valahogy. Egy újabb győzelem, a csodálatosnál is több lenne.” A 32 éves Mühlegg a spanyolok második és harmadik aranyát szerezte meg a téli olimpiák történetében: az első Francisco Ochoáé, aki az 1972-es szapporói játékokon műlesiklásban nyert.- TÖRTÉNELMET ĺRTAK. Liv-Grete és Raphael Poirée esete különleges az olimpiák történetében: még nem volt arra példa, hogy egy házaspár férfi és nő tagja más-más nemzetnek szerzett érmet. A norvég hölgy hétfőn 15 km-en, francia férje pedig szombaton a 12,5 km-es üldözéses viadalon lett második a sílövők között. „Nincs ebben semmi különös – mondta Liv-Grete Poirée. – Engem a férjem sikere sarkall a jobb eredményre, őt pedig az én bravúrjaim. Egyformán örülünk a másik diadalának.- KIZÁRTAK EGY PÁROST. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem engedte rajthoz állni Michael Gonzales Puerto Ricó-i bobost. A szabályok értelmében csak olyan versenyző szerepelhet a játékokon, akinek legalább két éve van bejelentett lakcíme hazájában. A férfi kettesre nevezett Gonzales viszont csak azt tudta bizonyítani, hogy a szigetország nyugati részén fekvő Rinconban rendelkezik egy lakással, de hogy mióta lakik ott, azt nem. „Nagyon sajnáljuk a történteket. Mivel csak bobban lettünk volna érdekeltek, így az egész küldöttség vasárnap hazamegy” – mondta Hector Cardona, a Puerto Ricó-i Olimpiai Bizottság elnöke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?