Mohamed Farah és Ruth Beitia kapta az Év európai atlétája díjat

Funchal |

<p>A brit Mohamed Farah és a spanyol Ruth Beitia kapta idén az Év európai atlétája díjat.</p>

A kontinentális szövetség (EAA) portugáliai díjátadó gáláján elhangzott, hogy a férfiaknál az olimpiai bajnoki címét 5000 és 10 000 méteren is megvédő Mo Farah mögött az olasz Gianmarco Tamberi magasugró, valamint a német Thomas Rohler gerelyhajító zárt a második, illetve a harmadik helyen. Farah az első, aki harmadszor nyerte el a díjat, 2011-ben és 2012-ben is a legjobbnak bizonyult.

A nőknél a Rio de Janeiró-i olimpia magasugróbajnoka, Beitia mögött a görög Jekaterini Sztefanidi rúdugró és a lengyel Anita Wlodarczyk kalapácsvető végzett a rangsorban. A jelöltek között ott volt az ötkarikás játékokon bronzérmes súlylökő, Márton Anita is.

A fiatal atléták közül a férfiaknál Max Hess Európa-bajnok német hármasugrót, a nőknél pedig Nafissatou Thiam belga olimpiai bajnok hétpróbázót díjazták. A fiatal tehetségek versenyében a magyarok közül a junior világbajnok kalapácsvető Halász Bencére lehetett voksolni.

Az európai szövetség közösségi oldalain több mint 200 ezren szavaztak a jelöltekre, a végső sorrend ugyanakkor nemcsak az ő szavazataikból áll össze, hanem arányosan a média, a tagszövetségek és egy szakértő testület véleményét és voksait is figyelembe vették.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?