MMA: Visszatérő menők légsúlyban

MMA

A 35 éves brazil MMA-s veterán, José Aldo zsinórban harmadik meccsét nyerte hétvégén az UFC Vegas 44-es eseményen, ezzel jelentősen megnövelve bajnoki esélyeit.

A kétszeres pehelysúlyú bajnok az utóbbi években az egy kategóriával lejjebbi légsúlyban volt aktív, s a ranglista ötödik harcosaként egyhangú döntéssel győzte le a negyedik Rob Fontot.

Aldo e győzelmével már feltehetőleg csak egyetlen bunyóra van egy bajnoki meccstől a légsúlyban. A kategória sorsa jelenleg eléggé bizonytalan, hiszen Aljamain Sterling és Petr Yan visszavágója lesz nagy mértékben mérvadó, bár a harc még nincs hivatalosan beütemezve. S szintén ott van a bajnoki képben TJ Dillashaw és Cory Sandhagen is.

Visszatérve a fent említett bunyóra: Aldo egyhangú döntéssel és stílusosan, de nem rá jellemző stílusban győzte le Fontot. Aldo általában a bunyók végére le szokott merülni. Itt viszont ennek ellentétje történt. Az amerikai Font kezdett jobban, több ütést és rúgást jegyzett, sőt földrevitellel is próbálkozott. Az első menetben Aldo egyáltalán nem tudott kibontakozni, kivéve az utolsó fél percben, amikor majdnem kiütötte az addig remkelő Fontot. A menet viszont véget ért, s így Aldo nem tudta befejezni a munkát.

A második és az azt követő menetekben Font visszatért, illetve „több kérdést is feltett Aldónak, de a brazil azokat gond nélkül megválaszolta, sőt. Több alkalommal is KO közelében volt a bunyó, de mindig Aldo javára. S ez pont elég volt ahhoz, hogy egyértelműen a brazil zsebelje be a győzelmet. A bírók is így látták, s egyhangú döntéssel Aldo győzelmét hirdették ki, aki a meccs utáni ketrecinterjúban kihívta a nemrégen visszatért TJ Dillashaw-t.

Dillashaw kétéves eltiltást követően tért vissza az UFC-be, s a magasan értékelt Cory Sandhagent győzte le. Kettejük, azaz José Aldo (31 győzelem/7 vereség) és TJ Dillashaw (17/4) párharca igazából teljesen logikusnak tűnik. Mindkét harcos távolodni látszódott a bajnoki képből, de az elmúlt időben visszaverekedték magukat az élvonalba, és mennének tovább.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?