Mindig vissza tudott térni

A kubai származású Carlos Pérez a magyar férfi kézilabda-válogatott egyik világklasszis játékosa. A 2003-as vb legeredményesebb góllövője sokáig sérüléssel bajlódott, ám sikeresen tért vissza veszprémi klubcsapatába. A bajnoki cím és a kupagyőzelem mellett most az Eb-részvételek számát szeretné gyarapítani.

Péreznek egy apró védelmi megingás is elég, hogy azt góllal büntesseReuters-felvételMacedónia áll útjukban az Eb felé. Gondot okozhat ez az akadály?

Ellenfelünknek van egy-két klasszis játékosa, de nekünk a saját teljesítményünkre kell odafigyelnünk. Mindkét összecsapást meg kell nyernünk, és akkor nem lesz semmi gond. Az első mérkőzés Szkopjéban mindenképpen fontos lesz a párharc végső alakulása szempontjából.

Az ellenfél elsősorban a rutinra épít. Ki lehet használni a korkülönbségből adódó előnyt?

Lehet, hogy ezek a játékosok már nem olyan gyorsak, mint régen, de mérhetetlen tapasztalattal rendelkeznek, amit az ilyen kiélezett találkozókon tudnak csak igazán kamatoztatni.

Sokáig sérüléssel bajlódott, de a visszatérés igazán sikeresre kerekedett.

A térdszalagokkal voltak gondjaim, de most már minden rendben. Hála a testreszabott rehabilitációs programnak is. A Veszprémmel megnyertük a bajnokságot, és a kupadöntőben nagy csatában a Szegedet is legyőztük.

Sok sérülésen van túl. Felépülése után nem lebeg szeme előtt az esetleges újabb kényszerpihenő?

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen bár nem egyszer kellett rövidebb-hosszabb időt kihagynom, mindig vissza tudtam térni. Az természetes, hogy az első mérkőzéseken talán öntudatlanul is óvatosabb egy kicsit az ember, de ez az érzés hamar elmúlik.

Öntől minden találkozón klasszisteljesítményt várnak. Hogyan tud megfelelni ennek az elvárásnak?

Profi játékos vagyok. Minden csapatban, így volt Kubában, de Magyarországon is a legjobbat akarom nyújtani. Szeretem és élvezem a kézilabdát. Ezért talán könnyebb egy kicsit feldolgozni ezt a lélektani terhet.

A múlt heti, szlovákok elleni edzőmeccseken azonban akadozott a gépezet, pedig pap§ron a magyarok jóval ellenfelük előtt járnak.

Egy dolog a papírforma, a másik pedig, hogy mit teszünk le az asztalra. Az előrejelzésekre nem lehet építeni, a pályán kell bizonyítani. Ellenfelünk azokon a találkozón remekül játszott, jobban akarta a győzelmet.

A kis botlás ellenére, ott lesz Magyarország a januári svájci kontinensviadalon?

E felől nincsenek kétségeim.

Kikből válogathat Skaliczki?

Vasárnap Szkopjében (20.30) és a rá következő szombaton, Békéscsabán játszik a magyar férfi kézilabda-válogatott a Macedónia elleni Európa-bajnoki selejtezőn. Skaliczki László magyar szövetségi kapitány a következő keretből válogathat: Tatai (Győri Tento ETO), Fazekas (Nettelstedt), Szente (Pick-Szeged)–Buday, Iváncsik, Pérez, Gál (mind MKB-Veszprém KC), Józsa, Frey, Harsányi G, Lendvay (mind PLER-Airport), Vadkerti, Ilyés, Laluska (mind Pick-Szeged), Nagy (FC Barcelona), Tombor (Nyíregyháza AB-Vill KC), Iváncsik (Tatabánya-Carbonex), Herbert (Gyôri Tento ETO). (m, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?