Mindenki érmet vár

Bécsben és Innsbruckban ma kezdődik a 69. jégkorong-világbajnokság. A szlovák válogatott, amely egy évvel ezelőtt a negyedik helyen végzett, ezúttal is az éremszerzés reményében utazott a vb-re. František Hossa edzővel a szerdai, svédek elleni trencséni meccs után beszélgettünk.

Marián Hossa (jobbról) góljaira nagy szükség leszČTK-felvételA vb előtti előkészületi meccseken nem remekelt a válogatott, hiszen kilenc nap alatt háromszor is kikapott. Miért?

Észak-Európába nem a legerősebb csapattal utaztunk, egy-két fiatalt ki akartam próbálni. Több kulcsember is Trencsénben maradt. Jönköpingben már kétgólos előnyre tettünk szert, de aztán érthetetlenül visszaestünk, és ezt remekül kihasználták a svédek. Két nappal később, Odensében – nem tudom miért? – nagyon gyengén hokiztunk a dánok ellen, számtalan ziccert elpuskáztunk. A helyzetek alapján fölényesen kellett volna nyernünk. A svédek elleni, trencséni visszavágón szinte semmi sem sikerült, a figyelmesen és taktikusan korongozó skandinávoknak viszont minden bejött. Nagyon rosszul esett, hogy a nézők kifütyülték a csapatot.

Tavaly nem sikerült az éremszerzés, most mi a cél?

Minél jobb eredményt elérni, tetszetős támadóhokit szeretnénk játszani. Még mindig bosszant a tavalyi, balszerencsés negyedik hely. Pedig karnyújtásnyira volt a bronzérem, csak egyetlenegy gólocskát kellett volna ütni. Sajnos, ez nem jött össze; a büntető ütéseknél sem volt szerencsénk. Ugyanúgy, mint a házigazda cseheket, minket is legyőztek az amerikaiak.

Miroslav Šatan csapatkapitány azt nyilatkozta, hogy minden idők legerősebb szlovák együttese lép jégre az ausztriai vb-n.

Nemcsak nálunk szerepelnek majd a legjobbak, hanem az ellenfeleknél is. Igyekeztünk kiválogatni a legjobb formában lévő játékosokat. A tengerentúli NHL-es sztrájk miatt még jobban odafigyelnek majd a világbajnokságra. Azzal is tisztában vagyunk, hogy idehaza mindenki érmet vár tőlünk, s mi mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön.

A középdöntőbe jutás nem okozhat gondot.

Senkit sem szabad lebecsülni! A fehéroroszok és az osztrákok már nem egy meglepetéssel szolgáltak a múltban. Az oroszok pedig az utóbbi tíz év legerősebb csapatával érkeznek. Ha továbbjutunk, amiben nem kételkedünk, akkor a középdöntőben a csehekkel is megmérkőzünk.

Ki nyeri a világbajnokságot?

Nem szoktam tippelni! Egy biztos, fél tucat csapat is pályázik az elsőségre, s éppen ezért az éremszerzés is nagyon nehéz lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?