Mi hiányzott a szlovák hokisok tornasikeréhez?

František Hossa, a jégkorong-válogatott veze-tőedzője:
Egy kis szerencsével elsők is lehettük volna a németországi Nemzetek-kupáján. Négy nap alatt – szünet nélkül – négy meccset játszottunk, s ez sokat kivett a fiúkból.

František Hossa, a jégkorong-válogatott veze-tőedzője:

Egy kis szerencsével elsők is lehettük volna a németországi Nemzetek-kupáján. Négy nap alatt – szünet nélkül – négy meccset játszottunk, s ez sokat kivett a fiúkból. Ha a zárótalálkozó előtt pihenhettünk volna, akkor szinte biztos, hogy megverjük az amerikaiakat, és az élen végzünk. Nem vasárnap este úszott el a tornagyőzelem, hanem a csütörtöki nyitányon, amikor is teljesen felesleges vereséget szenvedtünk a svájciaktól. Olyan biztatóan alakult minden, hiszen az első harmadot követően már 2:0 arányban vezettünk. Hogy mi történt ezután a játékosokkal, most sem tudom. A védelem összehozott három gólt, s pillanatok alatt térdre kényszerültünk. A sikertelen rajt nem törte le a csapatot, hiszen a későbbi tornagyőztes kanadaiak, majd pedig a németek ellen remek teljesítménnyel rukkolt elő, mindkét meccsen érintetlen maradt a hálónk, s fölényesen nyertünk. A zárómeccsre meg már elfogyott az erő...

Ki(k)nek a teljesítményét emelné ki?

A fiatalok nem okoztak csalódást, az első két támadósor megállta a helyét, kellemesen meglepett az újonc Kollár és Weissmann. Szinte biztos, hogy ezek közül a játékosok közül többen is ott lesznek majd a világbajnokságon. Mivel az 51 tagú olimpiai kereten már nem lehet változtatni, így az ötkarikás válogatottba már nem lehet új hokisokat nevezni. (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?